-Ille at regjeringen vil forhandle ned forpliktelsene til å satse på fornybar energi

Regjeringens opplegg for forhandlinger med EU om fornybardirektivet er klart, med lave ambisjoner.
-Det er grunn til å minne om at fornybardirektivet er et virkemiddel i klimapolitikken. Lave ambisjoner i forhandlingene om direktivet er lave ambisjoner i klimapolitikken, sier Venstres Helge Solum Larsen. Han er nestleder i Venstre og partiets fylkesordførerkandidat i Rogaland. Solum Larsen frykter regjeringens passivitet kan skade Rogaland.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Helge Solum larsen stavanger rogaland

Foto: 2020park, Tone Eldøy

Venstre er glade for at regjeringen endelig har satt et mål for fornybarsatsing slik at det felles markedet for grønne sertifikater mellom Norge og Sverige kan tre i kraft så snart som råd, men det liberale miljøpartiet er ikke fornøyde med målsetningene og forpliktelsen.

Norge har nedjustert forhandlingsutgangspunktet om fornybardirektivet til å øke andelen energibruk fra fornybare kilder til 67,5 %, mot opprinnelige 70-74 %. -Med dette vil Norge ha den minste økningen av andel fornybar energi i hele Europa, sier Solum Larsen.
Venstre hadde ønsket seg høyere målsetning fra regjeringens side. -Dette er ikke bra for energifylket Rogaland. Vi har kompetanse og teknologi til mye mer enn dette.

Vindmølle

Foto: Ingunn Hensel

Han peker på at de har fritatt industrien fra grønne sertifikater, ikke innført ressursskatt på vind eller andre tiltak som gjør at det lønner seg for kommunene å satse på fornybar energi og utsatt rensingen av gasskraftverkene på Mongstad og Kårstø.
— Dette er bare det siste av en lang rekke politiske avgjørelser som viser at regjeringen er for feig og lite handlekraftig når det gjelder satsing på fornybar energi, sier Solum Larsen videre.

– Norge burde hatt høyere ambisjoner. Vi håper at EU forhandler målsetningene opp, men det er viktig at fornybardirektivet kommer på plass så fort som mulig, av hensyn til de grønne sertifikatene, sier Helge Solum Larsen til VG, les mer her >>

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**