– Vi trenger singelpolitikk

— Det er urettferdig at vi har et avgiftssystem som er bygget på 50-tallets familiestruktur, sier Venstres leder Trine Skei Grande. Råde Venstres ordførerkandidat Christian Holstad Lilleng er enig og vil be kommunestyret i Råde se på de kommunale avgiftene slik at de kan gå på forbruk i stedet for på faste summer.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Trine Skei Grande på talerstolen under Venstres landsmøte i Trondheim 2011.

Foto: Christoffer Biong

Levekårsundersøkelsen for single viser at de single taper på boligmarkedet, lønnsutvikling, helse og har vesentlig lavere levekår enn kjernefamilien. Det er 840 000 aleneboende i Norge. De trenger et levekårsløft. Venstre ønsker en stortingsmelding for de singles levekår.

– Vi må utjevne levekårsforskjellene. De rødgrønne har valgt å legge singelpolitikken i skuffen. For alle andre grupper arbeider vi for å hjelpe de gruppene som trenger det. Det må vi gjøre for de single også, sier Trine Skei Grande.

Avgiftssystem tilpasset dagens familiestruktur
Venstre vil endre avgiftssystemet for NRK-lisens, strøm og kommunale avgifter. Dette er positivt for miljøet og de aleneboende.

– Dagens avgiftssystem er tilpasset 50-talles familiestruktur. Det føles utrolig urettferdig. Man lager husstandsavgifter som ikke er tilpasset dagens struktur, påpeker Venstrelederen.

Singelpolitikk er ikke komisk
– I singelpolitikken er det en slags magi som gjør dette til et tapertema. Journalister og politikere blir lattermilde når jeg skal ta opp dette temaet. Det er vanskelig å bli tatt alvorlig. Det er alvorlig. 850 000 menneskers levekår er alvorlig, sier Trine Skei Grande (V)

Christian Holstad Lilleng

Foto: Privat

Tiltak i Råde kommune
– Det vi bl.a. kan gjøre i Råde er å se på alle avgifter som treffer skjev for de som bor alene. For eksempel så er jo ikke kommunale avgifter regnet ut etter forbruk, men veldig ofte etter en minstesats, sier ordførerkandidat i Råde Christian Holstad Lilleng – Et enkelt eksempel er min egen lille familie på to voksne og to små barn som ikke klarer å bruke opp vannet vi betaler for, så jeg kan bare tenke meg hvor langt under de tilmålte kubikk en enkelthusholdning bruker.

Les mer hos NRK.

Les mer om Venstres singelpolitikk her.

Tilbake til forsiden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**