Levanger må redusere eiendomsskatten

Levanger kommune må redusere eiendomsskatten. Det krever Levanger Venstre i sitt program for kommende valgperiode. Levanger skal være attraktiv for alle grupper, både barnefamilier, unge voksne og pensjonister. Lavere eiendomsskatt og fornuftige tomtepriser er nødvendig for å få til dette, skriver Karl M. Buchholdt i et innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Innlegg av Karl M. Buchholdt – ordførerkandidat for Venstre

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Eiendomsskatt rammer usosialt, jamfør lavinntektsgrupper og eldre med fast eiendom uavhengig av hvilken inntekt og betalingsevne vedkommende har. Årets økte eiendomsskatt er en dårlig sak for en kommune som har som mål å øke folketallet og være en næringsvennlig kommune. Dette tiltaket ønsker verken næringsdrivende eller nyetablerere velkommen til kommunen vår.

Evnen til å tiltrekke seg nye innbyggere og næringsliv blir stadig mer viktig for en kommunes utvikling. Å være et attraktivt bosted øker også grunnlaget for personer som kan tenke seg å starte ny virksomhet, og som kanskje holder til utenfor kommunen i dag. En attraktiv bostedskommune må ha en god offentlig infrastruktur og et moderat kommunalt avgiftsnivå, lavere eiendomsskatt må inngå som en del av en slik satsing.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**