Lite synlig forskjell på AP og Rødt i Risør

Eventuelle forskjeller (mellom AP og Rødt) inneværende periode har vært mildt sagt lite synlige inneværende periode skriver Venstres ordførerkandidat i Risør, Dag Jørgen Hveem i et tilsvar til AP leder Eva Nilsen og nesterleder Jens Høibø. Les hele tilsvaret på Risør Venstres hjemmeside www.risor.www.venstre.no

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Forskjellen mellom AP og Rødt er mildt sagt lite synlig inneværende periode skriver Dag Jærgen Hvrem (V) i dette tilsvaret.

Forskjellen mellom AP og Rødt er mildt sagt lite synlig inneværende periode skriver Dag Jærgen Hvrem (V) i dette tilsvaret.
Foto: Jan Kløvstad

Realitetsorientering med Venstre

Ap-leder Eva Nilsen og nestleder Jens Høibø skriver i tirsdagens AAB at jeg "sår tvil" om hvorvidt ordførerkandidat Per Lunden har dekning for sine synspunkter i leserinnlegg den siste tiden. Feil og tvert imot; jeg skriver at neppe noen i bystyret vil være uenig i innholdet.

Et av mine hovedpoeng var: Det er i nærings- og utviklingssaker forskjellen mellom Ap/Rødt på den ene siden og de borgerlige partier på den annen, har vært særlig merkbar de siste årene.

Ta f.eks. Holmen-saken; Ap ville ha "primært boplikt" og Rødt full boplikt. Konsekvensen av begge forslag: Full stopp i prosjektet, noe utbygger har bekreftet. På lederplass i tirsdagens Agderposten gis politikerne "ros for realitetsorienteringen" (bopliktfritak) i Holmen-saken.

Når Eva Nilsen i bystyret (oktober 2010) sier at Ap har "svelget store kameler" i forbindelse med Flisvika og Holmen, reflekterer det en holdning jeg synes er uheldig. Hvilke kameler? Reguleringsplanene og utbyggingsavtalene for nevnte områder er balanserte og gode, både for Risør og utbyggere.

Ofte vil det ikke være noen motsetning mellom en næringsvennlig politikk og samfunnsmessige hensyn. Når det tidvis foreligger motstående hensyn, vil en positiv utvikling være tuftet på en fornuftig balanse mellom næring og samfunn. Prinsipielt uproblematisk, men i praktisk politikk tidvis krevende — her har Venstre fått lite drahjelp fra Ap.

Eva og Jens skriver at det "har vært og er store forskjeller mellom Ap og Rødt", men at de også har samarbeidet på "en del områder". Poenget er at eventuelle forskjeller inneværende periode har vært mildt sagt lite synlige, både i de politiske debattene og hva angår vedtak av noe viktighet. De mange eksempler ligger offentlig tilgjengelig for den (særlig) interesserte.

Forhåpentligvis lykkes Per Lunden med å bringe Ap inn i en mer konstruktiv og offensiv lei enn i dag, lenger bort fra Rødt og nærmere Venstre og sentrum. Det vil kunne danne grunnlag for bredere politisk forankring i viktige saker, noe som vil være bra for Risør.

Dag Jørgen Hveem
Ordførerkandidat, Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**