Rystet over ruskutt

Parallelt med at Oslo kommune setter i gang sin femårsplan for rusomsorgen så opplever vi nå at behandlingsplasser innenfor rusomsorgen legges ned og fjernes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


— Nå må eierne gripe inn og stoppe dette. Dette er planlagte kutt for å få ting til å gå opp på innsiden av systemet, men går på bekostning av de som ikke er i stand til å ta igjen, sier tidligere justisminister, og ordførerkandidat for Venstre, Odd Einar Dørum.

I år har Oslo universitetssykehus redusert antallet avrusningsplasser med 23 årsverk, og i budsjettforslaget for 2012 kuttes det ytterligere 40 millioner i spesialisthelsetjenestens rustilbud.

Dette vil spesielt ramme langtidsplasser og poliklinisk behandling. Kuttene kommer som følger av både en intern omstrukturering og en ny inntektsmodell, der penger flyttes ut av Oslo og over til andre deler av regionen.

Dette foreslås samtidig som Oslo kommune har lansert en 5-årig rusplan, og lovet hjelp til de som ønsker det. Det får Dørum til å se rødt.

— Vi vet at det er disse tilbudene som hjelper. Dermed svekker man mulighetene for mange til å komme seg ut av rusmiljøet, sier han.

Les hele artikkelen hos Dagsavisen

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**