Vil ha mer forenkling for næringslivet

I følge Finansavisen har de nye reglene om frivillig revisjon for små aksjeselskap fått en flying start. Dette viser at næringslivet ønsker tiltak for forenkling velkommen. Nå trenger vi flere tiltak som gjør hverdagen enklere.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


I mai i år ble reglene om fritak for revisjonsplikt for mindre bedrifter innført. På de to månedene som er gått siden reglene trådte i kraft, har nesten to tusen selskaper valgt å benytte seg av dette fritaket, og om lag en av tre nye aksjeselskap oppgir at regnskapet ikke skal revideres.

Venstre mener dette viser at forenklingsarbeidet virker, og vi oppfordrer regjeringen om å innføre flere forenklinger for småbedrifter.

Hev momsgrensen

Borghild Tenden

Borghild Tenden
Foto: Venstre

Et slikt grep vil være å forenkle momssystemet for småbdrifter ved å foreta en fornuftig økning av dagens omsetningsgrense, fra 1 mill. kr til 2 mill. kr. Dagens grense har stått stille siden ordningen ble innført for ti år siden, etter forslag fra Venstres Lars Sponheim og Leif Helge Kongshaug.

– Venstre har et sterkt engasjement for å få til forenkling og redusere rapporteringsplikt og skjemavelde for norsk næringsliv, sier Venstres Borghild Tenden.

Frigjør 13 milliarder
Videre ønsker Venstre et regelråd etter modell fra tilsvarende suksess i Sverige.

– Venstre vil forenkle regelverket for bedriftene og samtidig frigjøre kapital til nyskapning. Målet er å redusere kostnader som følge av statlige regler og skjemavelde med minst 25 prosent innen 2012. Det betyr at 13 milliarder kroner frigjøres til gründere og utvikling av bedrifter, sier Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**