Håpløst med helseskatt

— Skattesystemet må være innrettet slik at det lønner seg å bli frisk og komme seg i jobb igjen, det sier Per Magnus Finnanger Sandsmark i Østfold Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Per Magnus F. Sandsmark (V) mener det må lønne seg å arbeide.

Per Magnus F. Sandsmark (V) mener det må lønne seg å arbeide.
Foto: Helge Eek

Mange arbeidstakere blir langtidssykemeldte fordi ventelistene for behandling er svært lange. For å hindre dette — og for å få medarbeiderne raskt tilbake i jobb — betaler nå bedrifter stadig oftere for privat sykehusbehandling av sine ansatte.

For Skattedirektoratet er dette en enkel sak. Får du hjelp fra arbeidsgiver for å komme i jobb igjen så skal du fordelsbeskattes av dette — uavhengig av om NAV sparer tusener av kroner i utbetaling av syketrygd.

Sandsmark (V) mener at skattelovgivningen må endres fordi den nå hindrer folk i å komme seg raskt tilbake i jobb.

— Dette er håpløst og viser at regelverket må endres. Helsetjenester for å få syke ut i arbeid må regnes som gave og ikke som skattbar inntekt. Dette er misforstått ideologisk skattepolitikk.

Men dette er en tjeneste på lik linje med firmabil?

— Det er helt riktig, men noe av det viktigste med det samfunnet vi lever i er at vi får flest mulig i arbeid. Vi har høy skatt på bil og alkohol for at folk skal kjøre og drikke minst mulig. Men vi vil jo ikke at folk skal være syke og ikke ha muligheten til å arbeide.

Les mer hos NRK Østfold.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**