Prisen på hjemmetjenester i Sarpsborg må ned

Landsgjennomsnittet på pris for hjemmetjenester er 29.000 kr. Her i Sarpsborg må våre eldre ut med nærmere 50.000 kr i året for trygghetsalarm og hjemmehjelp.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Landsgjennomsnittet på pris for hjemmetjenester er 29.000 kr. Her i Sarpsborg må våre eldre ut med nærmere 50.000 kr i året for trygghetsalarm og hjemmehjelp. Ved å konkurranseutsette hjemmetjenestene vil man oppnå en langt bedre ressursutnyttelse enn ved kommunal drift, og så lenge konkurranseutsetting fører til en mer effektiv ressursbruk, er dette samfunnsøkonomisk ønskelig.

Konkurranse bidrar til et mer mangfoldig tilbud, valgfrihet for brukerne og en mer hensiktsmessig bruk av ressursene. Det er ikke et mål at offentlige tjenester skal være billigst mulig. Likevel er det et mål at kommunen ikke betaler mer enn nødvendig for alle tjenestene som det offentlige finansierer. Vi har for mange ugjorte oppgaver og for mange ventelister til at kommunen kan tillate seg å sløse. Å ikke undersøke innsparingsmuligheter kun fordi kommunen ikke selv står som produsent, vil være en sløsing av ressurser. Dersom det konkurreres om å levere et kvalitetssikkert tilbud til en konkurransedyktig pris, vil dette være noe vi alle tjener på.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**