– Lisbeth trenger Venstre

– Lisbeth Iversens ønske om bybane til Åsane er prisverdig og riktig tenkt, men hun trenger Venstre med seg i byråd om hun skal få oppleve drømmen sin, mener Per-Arne Larsen, leder av Åsane Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Også Venstre ønsker en sterk satsing på kollektivtransport i Bergen, og en bybane til Åsane vil være bærebjelken i et nytt kollektivnett nord for sentrum.
– Åsane trenger et byråd som tar trafikkproblemene, luftproblemene, og transportproblemene på alvor, understreker Larsen, som er 6. kandidat for Venstre ved kommunevalget til høsten.
– Så langt har ikke Iversen vist at hun har hverken vilje eller evne til å gjøre de nødvendige grepene. Hun trenger definitivt flere venner i byråd etter valget.

Per-Arne Larsen helfigur

Åsane nærmere sentrum
– En bybane til Åsane vil bringe oss nærmere sentrum, men vi må bli sterkere representert i bystyret etter valget for å holde trykket oppe. Venstre vil være krystallklare på hva vi ønsker med utviklingen av Åsane de neste årene:
• Bygge sykkelveg langs hele Bybanetraseen — herunder en Eidsvågtunnel for syklister
• Utvide ekspressbusstilbudet og antall busser som benytter Fløyfjellstunnelen fra Åsane mot Bergen sentrum
• Sikre kollektivtrafikken bedre fremkommelighet i Åsane og skape et rutenett uten unødvendige overganger
• Etablere flere såkalte "park and ride"-anlegg i Åsane, deriblant i Vågsbotn og Eidsvåg, og kraftig forbedre eksisterende tilbud på Åsane terminal

Bybanen i Bergen

Offensivt Venstre
Bybanen skal være fremtidens bærebjelke for kollektivtransporten i Bergen, og Venstre er enda mer offensive enn Lisbeth Iversen.
– Det trengs politisk vilje for å kunne realisere drømmen om en bybanelinje til Åsane, og Venstre har den viljen. Vi vil samarbeide med fylket og staten om videre utbygging til Flesland innen 2014 og til Åsane innen 2018, noe vi mener er realistisk og oppnåelig, påpeker Larsen.
– Venstre må bli sterkt etter årets valg, for å sørge for den nødvendige satsingen. Dagens byråd har så langt skuffet, konkluderer han.

Følg Per-Arne Larsen på Facebook!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**