Venstres barnehagepolitikk

Stadig flere barn går i barnehage og vi mener at det er viktig å videreutvikle kvaliteten i barnehagene i Sola. Her er Venstres forslag om hvordan vi kan oppnå dette.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Barnehager er et frivillig tilbud som stadig flere barn tar del i. Venstre mener derfor det er viktig å utvikle kvaliteten i barnehagene, bl.a. gjennom å sikre tilstrekkelig mange kvalifiserte pedagoger. Gjennom kunnskapskampanjen Venstre foretok tidligere i år ble vi atter en gang oppmerksomme på den utstrakte bruken av dispensasjon for pedagogiske stillinger i barnehagene. Dette har også blitt avdekket i flere oppslag gjennom media i den siste valgperioden.

En del av problemet bunner i at det et stor mangel på førskolelærere generelt, og Sola konkurrerer med både Stavanger og nærliggende kommuner om førskolelærere. På bakgrunn av dette mener Sola Venstre det er gunstig å ta vare på de gode medarbeiderne som allerede eksisterer i barnehagene i dag. Vi ønsker derfor å legge til rette for at fagarbeidere i barnehager hvor det ikke er nok pedagogisk personale kan videreutdanne seg til førskolelærere.

Venstre ønsker at barnehageeiere og foreldre gis tillit til å organisere tilbudet til beste for barna. Venstre mener at barnehageprisene skal avgjøres lokalt og at kommunale og private barnehager bør behandles likt med hensyn til offentlige tilskudd. Vi vil også sikre at i private barnehager med bedriftsplasser, så er det barnets bostedskommune som skal betale for denne plassen og at Sola kommune derfor krever disse pengene refundert.

Venstre ønsker flere barnehager med mer fleksible åpningstider. Samtidig er det viktig at det offentlige signaliserer at barn ikke bør ha for lange dager og tilbringe for mye tid i barnehagen. Utvidete åpningstider må derfor kombineres med maksimaltid i barnehager, både pr. døgn og pr. uke.
Derfor vil Venstre:
•Ha full barnehagedekning.
•Arbeide for økt likebehandling av offentlige og private barnehager.
•Tillate flere barnehager med fleksible åpningstider kombinert med regler om maksimal oppholdstid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**