Venstre dekker inn flertallspartienes merforbruk

Raskest mulig utbygging av Bugården ungdomsskole, årlige bevilgninger til vedlikehold av Verdensteatret og Kurbadet, satsing på etterutdanning i skolen og flere kommunale barnehageplasser er viktige punkter i Venstres forslag til rammer for budsjett og økonomiplan 2012 – 2015.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Venstres forslag til budsjett og økonomiplan for perioden 2012 — 2015 dekker inn flertallspartienes merforbruk i forbindelse med disponeringen av kommunens overskudd for 2010. I budsjettforslaget tilbakeføres også partienes tapping av Kraftfondet.

Når SV vil innføre eiendomsskatt, og de øvrige partiene tapper fondsmidler og foreslår utgiftsøkninger uten å anvise dekning, er Venstre dermed det eneste partiet i bystyret som framlegger et budsjett innenfor ansvarlige rammer.

Viktige punkter i Venstres budsjettforslaget er at:

Utbyggingen av ny Bugården ungdomsskole gjennomføres uavhengig av skatteoppgjøret etter Anders Jahres dødsbo og prioriteres med sikte på at skolen skal stå ferdig sommeren 2014.

Bevilgningene til vedlikehold og oppgradering av Verdensteatret og Kurbadet økes med 2,4 mill. kroner i økonomiplanperioden.

 Venstre vil ha årlige bevilgninger til vedlikehold av Verdensteatret og Kurbadet

Venstre vil ha årlige bevilgninger til vedlikehold av Verdensteatret og Kurbadet

Bevilgningene til etterutdanning innenfor skole- og barnehagesektoren økes med 8 mill. kroner.

Nødvendige nedskjæringer innen barnehagesektoren skal gjennomføres uten reduksjon i antall kommunale barnehageplasser.

Det planlegges for ny, kommunal barnehage i Breili, evt. finansiert gjennom offentlig-privat samarbeid (OPS).

Det tas initiativ til et styrket samarbeid mellom den kommunale Kulturskolen og korps og andre kulturforeninger med profesjonelle instruktører etter modell fra kulturskolen i Larvik. Bevilgningene økes med 4 mill. kroner i planperioden.

Det igangsettes arbeid med å etablere kyststi fra Lahelle til Stokke grense.

Ungdomsrådet gis midler til å støtte arrangementer/ prosjekter for ungdom.

Utgiftsøkningene finansieres ved å avvikle 24-timers legevakt, innføre parkeringsavgifter på Hjertnesstranda og øverst i Dronningens gate og ved å la Sandefjord bredbånd betale (tilnærmet) markedsrente på de lånene kommunen formidler og garanterer for.

Venstre var det eneste partiet i bystyret som la fram et budsjettforslag hvor vi viste dekning for våre satsinger. De andre partiene la fram forslag om økte bevilgninger på mange områder uten å fortelle hva de vil nedprioritere. Høyre, Frp, KrF og Pp fikk flertall for et forslag som innebærer at kommunen de neste fire årene mangler 160 millioner.

Les
Venstres forslag til rammer for budsjett 2012 og økonomiplan 2012-2015

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**