— Sykkel-VM er perfekt for Lillestrøm

Lillestrøm er aktuell som vertsby for en norsk søknad om sykkel-VM i 2016. — Det hadde vært fantastisk å få sykkel-VM hit. Dette er et arrangement som er perfekt for Lillestrøm, sier varaordfører Boye Bjerkholt (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Sykkelpremie

Foto: MX Sport Vågsbygd

Norges Cykleforbund skal søke om å få arrangere sykkel-VM i 2016 og har plukket ut en rekke byer som er aktuelle kandidater til å være vertskap. I tillegg til Lillestrøm, konkurrerer Trondheim, Bergen, Stavanger, Kristiansand, Sandefjord og Drammen om å være norsk kandidatby.

— Vi har satset på sykkel i lang tid og har alt som skal til. To ganger på rad er Lillestrøm kåret til Norges beste sykkelby, og senest for noen uker siden var Tour of Norway-avslutningen i Lillestrøm en stor suksess, sier Bjerkholt.

Om Lillestrøm blir valgt som vertsby, vil rullebanen på Kjeller være aktuell som målområde.

— Lillestrøm ville vært en fenomenal VM-by. Det hadde vært flott med start og mål på flyplassen på Kjeller; det er drømmen, sa ritterleder for Tour of Norway, Birger Hungerholdt, til Romerikes Blad etter avslutningsetappen på sykkelrittet i begynnelsen av juni.

Sykkel-VM varer i en uke, og har flere hundre millioner TV-seere. I tillegg er det ventet mange tilreisende fans.

— Dette blir en ukelang sykkel-festival, med tilskuere fra nær og fjern og med sendinger som går inn i TV-stuene over hele verden. Det vil være en kjempeløft for byen og for regionen, og det vil virkelig sette Lillestrøm på kartet som Norges sykkelby nummer én, uttaler en begeistret varaordfører.

Selv om søknadene om fotball-EM og Gymnastraeda ikke førte helt frem, kan mye av arbeidet som ble lagt ned den gang brukes igjen når Lillestrøm nå søker om sykkel-VM.

— Det er nesten umulig å slå oss på sikkerhet og infrastruktur. Nå må vi overbevise først Norges Cykleforbund og så resten av verden at Lillestrøm er et perfekt sted for sykkel-VM, avslutter Bjerkholt.

Norges Cykleforbund vil velge hvilken by som skal stå på den norske søknaden i løpet av høsten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**