Det er ikke så greit å være hund eller hundeeier i Bærum

Bærum kommune har ingen tillatte steder til fri lek for hunder, treningsområder og hundesport. Bærum Venstre mener dette er helt uholdbart. Vi tror det er en viktig grunn at båndtvangen brytes. Vi er sterkt bekymret for viltet og føler også med mennesker med hundeangst, hundeeiere med dårlig samvittighet, og ikke minst nettopp menneskets beste venn, hunden. I 2011 er det 7 hele mndr (22 jan- 20 august) uten ett døgns mulighet til å ha løs hund for lek og trening. Det er utrolig at det er lov å begrense et husdyrs bevegelsesfrihet til de grader som man gjør uten friområder

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


12.000 hunder antas å bo i Bærum. Dvs at ca hver 5 familie har hund.. Trygge, lydige og sosialiserte hunder er den typen hunder vi ønsker å ha rundt oss i samfunnet hele året.
Stadig ser vi løse hunder. Viltnemda trenger støtte fra politiet i sitt arbeid med å påpeke brudd båndtvangbestemmelsen. De som bryter den ødelegger både for viltet og omdømmet til så mange pliktoppfyllende hundeeiere. Dessverre finnes det ikke ett sted i Bærum man lovlig kan slippe hunden sin for fri lek. https://www.venstre.no/img/photos/source/6405_thumb.jpg
Oslo har nær 10 fine steder hvor man kan ha løs hund og trene hele året gjennom. Vi kan ikke forvente at alle med hund skal kjøre til andre kommuner eller at andre kommuner dekker behovet.
Vi ønsker det kan lages ulike områder. Inngjerdede for fri lek og sosialisering. Mange mennesker er redde for lekende hunder, og det skal vi ta på alvor. Uinngjerdede områder egner seg til å trene seriøst med hund. Andre trenger bane til lydighet og agility.
Det finnes hundeeiere i Bærum som ønsker å representere Bærum i konkurranser, brukshundaktivitet, lydighet mm, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
Vi forventer en omforent løsning når saken diskuteres og håper på en snarlig løsning med områder spredt geografisk. Administrasjonen må være kreative og be om innspill fra lokale hundeorganisasjoner, hundeskoler, BJFF (lokal jeger og fiskeforening) med førstehåndskjennskap til viltfattige områder. Offentlig privat samarbeid for tilrettelegging og vedlikehold må vurderes. Nok søppelkasser og hyppig søppeltømming er viktig. Lokale Velforeninger kan også ha gode innspill og synspunkter mht områder.
Nå må vi få en god hundepolitikk i Bærum til det beste for alle parter.
Det har Bærum Venstre programfestet, tatt opp i sektorutvalget LEVE og i kommunestyret,

Hilde Arneberg, Bærum Venstre.
Kommunestyremedlem og 2 kandidat.

Hilde Arneberg

Foto: Ida Skonnord

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**