Asker Turlag fikk Asker Venstres miljøpris 2011

Asker Turlag mottok Asker Venstres miljøpris 2011 på turlagets St. Hanskvelden på Kølabonn. Kvelden ble arrangert av Asker Turlag og Nakuhel og var åpent for alle. Kommunestyrerepresentanter og henholdsvis 1. og 2. kandidat til kommunevalget, Ingvild Tautra Vevatne og Erling Bergsaker, delte ut prisen til en fortjent vinner.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Asker Turlag er en verdig vinner av årets miljøpris.
Asker Turlag ble stiftet 29. mars 2006, og er det første lokale turlaget under DNT Oslo og Omegn. Foreningens visjon er "Naturopplevelser for livet" og en sentral målsetning er å få flest mulig folk ut på tur, og gi barn, ungdom og voksne et bevisst og nært forhold til natur og friluftsliv. Turlaget tilrettelegger turer og aktiviteter med høy kvalitet for barn, ungdom og voksne, driver opplæring og holdningsskapende arbeid innen natur og friluftsliv og arbeider for å sikre friluftslivets natur- og kulturgrunnlag.

Asker Turlag

Foto: Ivar J. Knai

I det internasjonale skogåret 2011 er det naturlig å gi årets miljøpris til Asker Turlag som bidrar til aktiv bruk av skogene i Asker til tur og opplevelse. Det beste vern av skogen er aktiv bruk av flest mulig, noe turlaget er blant de viktigste bidragsytere til. Alle arrangementene som Turlaget har stått for har gitt mange i Asker en skogsdag. Hjemmesiden til laget alene kan gi hjemmesitterne drømmer om å bli med neste gang, og det valgte vi i dag, på selveste St.Hans aften! Aktiv og allsidig bruk av skogen og naturen bidrar til å øke folks natur- og miljøbevissthet for å sikre skogens bærekraft. Innsatsen turlaget gjør for friluftslivet i Asker er viktig holdningsskapende arbeid.Den form for friluftsliv som turlaget legger til rette for, er blant de mest helsebringende og miljøvennlige fritidskativiteter en kan tenke seg, miljøvennlig da i from av at det er lite ressurskrevende. At dette har appell vises gjennom den økte bruk vi ser av marka i nærmområdet.

Miljø- og klimapolitikk er blitt vår tids globale hovedutfordring. Venstre mener det ligger store muligheter i å tenke mer helhetlig om hvordan vi utformer nærmiljøet vårt for å spare natur, landbruksarealer og grøntområder mest mulig.

Venstre vil:
• Gi varig vern av markagrenser og bevare og verne store sammenhengende friluftsområder nær der folk bor, og på tvers av kommunegrenser.
• Bevare grønne lunger i landskapet i form av hundremeterskoger, lekeplasser og mindre innmarksarealer.
• Legge forholdene til rette for at våre innbyggere skal kunne velge ressurs- og miljøvennlige løsninger i arbeid og dagligliv.

Eldre mann på stien

Foto: Sesselja Bigseth

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**