Sarpsborg skal være en foregangskommune innen miljø!

Tommy-André Olsen holdt et innlegg om miljø og ansvar under bystyret 16.juni.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


I Sarpsborg bystyre 16. juni ble det behandlet en sak om etablering av et klimanett i Østfold. Dette klimanettet skal være til støtte, erfaringsutveksling og rådgivning for kommunene i Østfold. I rådmannens innstilling heter det blant annet at Sarpsborg kommune støtter etablering av et forpliktende samarbeid på klima og energi mellom kommunene og fylkeskommunen i Østfold. Likevel har rådmannen tatt med en klausul om at Sarpsborg ikke skal delta dersom ikke også Fredrikstad, Moss og Halden blir med. Sarpsborg Venstre tok til orde for å fjerne denne klausulen.

Innlegg, Sarpsborg bystyre 16.06.11
Samarbeid er viktig og nødvendig dersom vi skal nå de målene bi har satt oss i klimaplanen. Derfor er denne saken et viktig tiltak for å bedre miljøet i både Sarpsborg og i Østfold.

Venstre ønsker at Sarpsborg skal være en foregangskommune innen miljø.

Det å være en foregangskommune betyr å gå foran som et godt eksempel og strekke seg lenger enn hva andre gjør. Det å være en foregangskommune betyr å inspirere og få andre til å strekke seg like langt som en selv. Venstre ønsker at Sarpsborg skal være en slik kommune, en kommune å se opp til og en kommune til etterfølgelse.

Hvilke signaler sender vi ut dersom vi har klausul om at vi ikke ønsker å delta dersom de andre bykommunene ikke vil være med? Jo, jo sender ut det motsatte signalet om at vi ønsker å være en foregangskommune. Venstre ønsker at Sarpsborg skal være med på dette samarbeidet, uavhengig av hva de andre bykommunene velger å gjøre.

Derfor ønsker Venstre å fremme et forslag om å stryke punkt 3 i innstillingen. Venstre vil at Sarpsborg skal gå foran og heller jobbe for å få med seg de som ikke deltar i første omgang.

Venstres forslag ble enstemmig vedtatt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**