Årets Miljøpris til elevbedrift

Stadsbygd bruktbutikk som drives av 7. klasse på Stadsbygd skole, fikk denne uka Rissa Venstres miljøpris for 2011.Stadsbygd bruktbutikk har 10-års jubileum i år og de siste årene har butikken holdt til i Coop-bygget.
– 5. juni er Verdens miljødag og vi pleier å dele ut miljøprisen annethvert år på denne dagen. I år var dere som er prisvinnere på leirskole, derfor ble dette utsatt noen dager. Vi valgte dere fordi dere driver med gjenbruk. Det er lurt, sa Siri Evjen som delte ut prisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Innbringende
Elevbedriften har blitt innbringende med en omsetning på rundt 100.000 kroner årlig, og ikke minst har den blitt et sosialt samlingspunkt. Onsdags ettermiddager og lørdager holder butikken som er kombinert med kafe åpen, og det er ikke uvanlig at alle de 50 sitteplassene er opptatt.

Begrunnelsen
Begrunnelsen for tildelingen som står på diplomet: “Elevbedriften Bruktbutikken er en miljøskaper på Stadsbygd. Her møtes folk på tvers av generasjonene over en kopp kaffe, og her får brukte ting nye eiere og et nytt liv. Dette bidrar til bærekraftig utvikling.
Elevene får erfaring i å drive egen bedrift, og de får positive holdninger til de som tør å satse og som har tro på en idé.
Forhåpentligvis vil terskelen for å starte egne virksomheter når de blir voksne være lavere. Vi trenger ungdom som vil bli gründere, og som er opptatt av miljø! ”

7. klasse ved Stadsbygd skole
7.KLASSE ved Stadsbygd skole 2010/2011 er snart ferdige med sitt år som butikkdrivere. De 23 elevene er Eva Lein Arna, Eirik-Andreas Berg, Morten Dalbakk, Christian Eriksen, Håkon Fjærli, Magnus Grønflaten, Tonje Grue Hjellupvik, Dennis Anton Haarberg, Frida Kårli, Johanne Raudberget Langsæter, Kine Andresen Lervik, Marthe Sofie Lilleengen, Hanne Melhus, Mads Andresen Nilsen, Siri Anette Overskaug, Jon Vegard Saus Pallin, Ida Marie Persen, Karen Kristine Rostad, Stein-Erik Schølberg, Frida Emilie Ytterdal Setra, Pis Cecilie Stranden, Martin Langen Tung, Tormod Etnestad Aa.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**