Nei til registreringsordning for tiggere

Venstre støtter ikke forslaget om registrering av tiggere. Vi er imot å bruke ordensmakten på det som er sosiale utfordringer, sier leder i Oslo Venstre Toril Berge.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Toril Berge

Foto: Reidar Lerdal

I onsdagens bystyremøte foreslo byrådet å endre politivedtektene slik at personer som ønsker å tigge må registrere seg hos politiet først. Forslaget fikk flertall med F,H, AP og KrF.

Venstre støtter ikke forslaget, sier leder i Oslo Venstre Toril Berge. Det skal være lov å be om penger på gata i Oslo. Vi støtter forslag som sier hvordan vi oppfører oss mot hverandre i byen, eller som regulerer offentlig grunn, men å tvinge noen til å ta identitet som "tigger" er vi imot. Vi er imot å bruke ordnesmakten som registreringsinstans og regulator, for noe som er en lovlig aktivitet.

Flertallet prøver å mildne forslaget ved å si at det er en prøveordning, men når man ikke vet hva man ønsker å oppnå, er det lett å si at man har lyktes. Det er lett å ty til forbud og registreringer når vi ser sosial nød, men vi må fortsette å lete etter løsninger som angriper utfordringene, ikke symptomene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**