Listetopper for Venstre i SL

Hans I. Gamst og Hilde Røstad på topp for Venstre på Felleslista til KrF, Sp, og Venstre i Søndre Land.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Venstre har 7 kandidater på Felleslista i Søndre Land til kommunevalget i september 2011. De 4 første for Venstre er på plassene 4. Hans i. Gamst, 6. Hilde Røstad, 9. Rita Neraker, og 13. Terje Brenner.

Søndre Land Venstre har fått satt sammen en fin miks av nye og gamle Venstresfolk og har 4 damer og 3 menn av de 27 på Felleslista.

kandiat01-v11

Foto: H. I. Gamst

Venstres førstekandidat i Søndre Land mener det er viktig med en politisk kursendring mens det ennå er tid, ellers er det fare for kommunal kollaps. Vi må gjøre Søndre Land attraktiv for nye innbyggere og nytt næringsliv. Uten ny vekst forvitrer også kommunens tjenesteproduksjon år for år og det vil gå utover først og fremst unge og eldre.

Om vi ikke lykkes med en slik snuoperasjon er det kroken på døra og fortsatt tilbakegang og utkant status i en større kommune. Den kommunale handlefriheten må derfor økes og vi må utvikle en sunn kommuneøkonomi sammen de neste årene. Vi må tørre og tenke nytt og la alle gode krefter slippe til for å skape ny vekst.

kandiat02-v11

Foto: H. Røstad

Levende grender er det vi trenger og Landåsbygda er et bevis på at det er mulig å fremstå som et attraktivt bosted for nye og gamle innbyggere. Det er viktig å la lokalt engasjement være en del av utviklingen slik at folk trives og har lyst til å bo i Søndre Land.

Aktiv inkludering av flyktninger er viktig for å skape nye muligheter sammen i Søndre Land. De fleste som kommer som flyktning til Søndre Land ønsker en mulighet til å etablere seg med arbeid, egen bolig, og famile. Det er derfor avgjørende hvordan vi sammen kan legge tilrette for dette og få flere til å bli her i kommunen.

kandiat03-v11

Foto: R. Neraker

Næringsutviklingen må komme inn på et kompetansespor og kommunen må framstå som en virkelig JA-kommune som bryr seg om rammebetingelsene for utvikling av lokalt næringsliv.

Vi må for eks. legge tilrette for mer bruk at de store bioenergi ressursene vi disponerer i kommunen. Vi kan dermed få fart på etableringen av nye, grønne, grende arbeidsplasser.

Søndre Land må gjøre mer for å tiltrekke seg turister og utarbeide en strategi for næringen fram til 2020. Vi lever i et praktfullt og naturskjønt område som er et ypperlig utgangspunkt for økt turisme.

kandiat03-v11

Foto: T. Brenner

Økt satsing på skolen er viktig for framtiden. Vi må ha ambisjoner om å gi våre unge en mulighet til personlig utvikling slik at de kan delta og bidra i framtidens kunnskapssamfunn.

Det er viktig å tilby de flinke elvene utfordringer samtidig som overgangen mellom skoleslagene følges tettere for de skolesvake elevene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**