Vil bygge opplevelsessenter for miljø og biovitenskap

Universitetet for miljø- og biovitenskap (UMB) planlegger LIV levende, som er et populærvitenskapelig opplevelsessenter for miljø- og biovitenskap med spektakulære attraksjoner på campus i Ås. – Jeg har stor sans for prosjektets målsetning om å øke rekrutteringen til realfagstudier og landbruksfagene generelt og til UMB spesielt, sier Inge Solli.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Venstres toppkandidater på Campus i Ås. Bak: Solveig Schytz, Inge Solli og Siri Engesæth

Venstres toppkandidater på Campus i Ås. Bak: Solveig Schytz, Inge Solli og Siri Engesæth
Foto: Gisle Bjørneby

– UMB planlegger et populærvitenskaplig opplevelsessenter for miljø og biovitenskap. Dette er et svært spennende prosjekt, og Akershus fylkeskommune går inn med 2 mill kroner slik at prosjektet kan komme i gang. Fylkeskommunen har tidligere bidratt med 200 000 kroner til forprosjektet. Det er veldig bra at det eneste universitet i Akershus har ambisjoner når det gjelder formidling av kunnskap innen sine fagfelt til et bredere publikum, sier fylkesvaraordfører Inge Solli som også er gruppeleder for Venstre i fylkestinget.

Spektakulære attraksjoner
UMB våger å tenke stort, og vil bygge et populærvitenskapelig senter med spektakulære attraksjoner. Attraksjonen Dendromen blir en av de hovedattraksjonene i LIV Levende.

— Femten meter over bakken — i en konstruksjon av limtre, kan publikum for første gang i Norge vandre tretopplangs og oppleve trærne ovenfra, sier prosjektlederen Hvoslef-Eide.

Hun forteller at Dendromen byr på turstier i trekronenivå, hvor publikum kan oppleve dyre og innsektsliv på en helt ny måte

Får støtte av Venstre
– UMB holder et faglig høyt nivå, og har en sterk økning i antall studenter. Jeg har stor sans for prosjektets målsetning om å øke rekrutteringen til realfagstudier og landbruksfagene generelt og til UMB spesielt. Jeg håper at midlene fra Akershus fylkeskommune vil utgjøre en forskjell slik at prosjektet LIV Levende kan bli finansiert og iverksatt, sier Solli.

Les mer om prosjektet i Østlandets Blad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**