Samene tar grep

Røyrvik blir trolig den andre tospråklige kommunen i fylket om kort tid. Det skaper optimisme og aktivitet, også innen næringslivet. -Dette vil gi mer kraft i den samiske næringsutviklingen i kommunen, mener fylkesråd for samiske spørsmål, Annikken Kjær Haraldsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Annikken Kjær Haraldsen

Foto: Fotograf Hatterem

Røyrvik er en kommune på rundt 500 innbyggere, likevel har de egen samisk næringskonsulent. I Røyrvik er det elleve familier som driver aktiv reindrift og årlig slaktes cirka 2000 dyr. Søknaden om å bli tospråklig kommune og komme inn under samisk forvaltningsområde på linje med Snåsa, ligger til behandling i departementet.

Fylkesråd for samiske saker, Annikken Kjær Haraldsen, merker også større interesse for å styrke det sørsamiske, ikke minst i Røyrvik og Snåsa. -At Røyrvik har egen næringskonsulent for samiske saker, synes jeg er sprekt, sier Haraldsen.

Annikken Kjær Haraldsen opplyser at det skjer mye positivt innen det sørsamiske miljøet, blant annet jobber HINT nå med å tilrettelegge for høyskoletilbud i sørsamisk. Trolig vil utdanningstilbudet bli lokalisert til Snåsa.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**