Omregulering av eiendom v/Sagjordet til bystyret

Jeg er delt 51/49 i spørsmål og omregulering av eiendommen ved Sagjordet og derfor endte jeg med å stemme for rådmannensninnstilling da HU for plan, miljø og tekniske tjenester i kveld behandlet saken, sier Dag Jørgen Hveem (V). Nå havner saken uansett på bystyrets bord og det er knyttet en viss spenning i saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Spørsmål om omregulering av næringsvirksomhet vil bli behandlet i bystyret

Spørsmål om omregulering av næringsvirksomhet vil bli behandlet i bystyret
Foto: Jan Einar Henriksen

Dag Eikeland eier i dag næringseiendommen som ligger opp til det kommualt eide friområdet hvor det er areal for båtopptak, sanitæranlegg og sist et opparbeidet badeområde. I media og i saksfremlegget har det blitt fokusert mye på faren for privatisering og det er åpenbart at det bør avklares hva som i dag er friareal og hva som faktisk er et næringsareal.

Det asfalterte kommunale areal er i dag delvis belagt/opptatt av seilbåter og tilhengere tl seilbåter, mens hele området er merket med P-forbud skilt. Forstår vi det fremlagte kartet riktig er den komunale bryggen også lagt på søkers private eiendom, dog uten at det synes å ha skapt noen form for konflikt de årene dette har eksistert. det er heller ikke registrert at mange besøkendes bruk av søkers P-areal har avstedkommet noen form for konflikter. Det kan derfor virke noe søkt når det i saksfremlegg og i media mer enn hentydes at søker kan privatisere det kommunale, når forholdet faktisk er omvendt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**