Usaklig helgardering fra Rødt – nok en gang

I september 2008 vedtok bystyret med 30 mot 1 stemme å godkjenne reguleringsplan for Flisvika. I august 2010 vedtok bystyret med 28 mot 2 stemmer å godkjenne reguleringsplan for Holmen og det etter en enstemmig innstsilling fra HU for plan, miljø og tekniske tjenester. Vedtakene er lett tilgjengelige på Risør kommunes hjemmeside og står i kontrast til Rødts utsagn om at dette har de stemt imot!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Usaklig helgardering fra Rødt - nok en gang!

Usaklig helgardering fra Rødt – nok en gang!
Foto: Microsoft

Faktaforvrengning
På sin hjemmeside skriver Rødt bl.a. “Bystyrets flertall (Koalisjonen) har på få år omregulert tre andre nærings- og industritomter; Flisvika, Holmen, Buvika.” og videre skriver de “Det er en utvikling Rødt har advart mot og stemt imot”.

Når tre av Rødts fire bystyrerepresentanter stemmer for reguleringsplanen i Flisvika, og når to av Rødts fire bystyrerepresentanter stemmer for reguleringsplanen på Holmen, fremstår Rødts utsagn på egen hjemmeside i et spesielt lys, for å si det forsiktig. Særlig når fakta viser at vedtakene i reguleringsplanene i Flisvike ble vedtatt med 30 mot 1 stemme, mens eguleringsplanen for Holmen ble vedtatt med 28 mot 2 stemmer (etter en enstemmig innstilling fra HU ) under bystyrets behandling, blir det spesielt når Rødt sier de stemte imot.

Når det gjelder Buvika vedtok bystyret i oktober 2010 at det kan startes en planprosess for det aktuelle området, og det er pr idag ikke fremmet noen reguleringsplan for politisk behandling i HU for plan, miljø og tekniske tjenester slik Rødt skriver feilaktig insinuerer.

Useriøst
En ting er å fremme politiske utsagn, men når 75 % av bystyrerepresentantene fra Rødt stemmer for reguleringsplanen i f.eks Flisvika, blir det useriøst å hevde at de stemte for! At de egentlig kunne tenke seg sakene annerledes er en ting, er mulig, men den helgarderingen partiet til stadighet holder på med blir kort og godt tullete.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**