Utflukt til Austefjorden under LPN i Ulstein

Lokalpolitisk nettverk i Ulstein bød også på utflukt til Austefjorden. Fylkesleder Helge Hamre arrangerte en fantastisk ekskursjon som inneholdt tema samferdsel, etablerere, biologisk mangfold, fornybar energi og sosialt samvær på eget tun innerst i Austefjorden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Småkraftverk

Foto: RH

Busstur

Foto: RH

Vakkert landskap i Volda på vei inn fjorden til Helge

Foto: RH

I buss innleid for anledningen ble vi kjørt på Eiksundsambandet som binder sammen Hareid, Ulstein, Herøy, Sande, Ørsta og Volda.

Veiprosjekt i Austefjorden

Foto: RH

Nabolaget Kafe ute

Foto: RH

Kaker

Foto: RH

I Volda besøkte vi kafeen Nabolaget, et etablererprosjekt der frivillige har gått sammen i dugnad for å drive en kafe i Volda sentrum; et treffsted for innbyggerne og et middel for å holde liv i sentrum.
Videre på veien innover mot Austefjorden vi fikk se veiutbygging som er satt igang som rassikringstiltak.

Del av prosjektet er også tiltak for å sikre biologisk mangfold. Etablering av små tunneler som gjør at bestanden av padder fortsatt kan ha sitt trekk som krysser veitraseen. Padder er viktige i næringskjeden for større vilt og derfor også viktige som ledd i å opprettholde økologisk balanse.

Vakre naturopplevelser på veien!

Vel fremme innerst i Austefjorden fikk vi se småkraftverket som Helge Hamre er medeier i. På tunet hjemme hos Helge og Sylvia fikk vi servert kjempegod mat i eldhuset som de har bygd om til stue og treffsted for nabolaget.

Tusen takk til Helge for opplevelsesrik og kjempehyggelig tur.

Pål og Helge

Foto: RH

Tilsammen ble Lokalpolitisk nettverk i Ulstein svært lærerikt og sammensveisende for Møre og Romsdal Venstre sine lokallag. Et småkraftverk i seg selv!

Paddetunnel

Foto: RH

Eksursjon i støvler

Foto: RH

Eldhus og gjester

Foto: RH

Hos Sylvia og Helge

Foto: RH

Inne var det mørkt, men veldig trivelig! :)

Foto: RH

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**