Havneplanen

Kommunestyrets flertall har vedtatt en reguleringsplan for havneområdet som åpner for en stykkvis og delt utbygging, skriver Karl M. Buchholdt i et innlegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Innlegg av Karl M. Buchholdt – kommunestyrerepresentant
Mot Venstres stemmer vedtok kommunestyret nettopp den nye reguleringsplanen for Levanger havn. I vårt valgprogram for perioden 2007 — 2011 har Venstre sagt at vi vil prioritere havneområdet for næringsformål for etablerte bedrifter og for å tiltrekke nye kompetansebaserte virksomheter som ønsker tilhold sentralt i Levanger.

Det har vært mye oppmerksomhet om utviklingen på havneområdet og meningene har vært delte om hvilke tiltak som må og skal gjøres. For å stimulere til vekst i næringslivet er det viktig at kommunen kan gi klare svar, er ryddig på vilkårene og vite hvilke betingelser som gjelder til enhver tid.

Kommunestyrets flertall har vedtatt en reguleringsplan som åpner for en stykkvis og delt utbygging av området. Planen inneholder ingenting om utbyggingsrekkefølge for havna eller overgangsordninger for næringslivet. Som et minimum burde det vært stilt krav om at en utbygging skal gjennomføres kvartalsvis. Slik ville man få en styrt utbygging, fra indre mot ytre havn over tid, samtidig som man ville ha sikret dagens bedrifter på havneområdet mer forutsigbare rammevilkår.

Venstre vil at Levanger skal føre en vekstorientert næringspolitikk. Det innebærer blant annet at kommunen må sikre en forutsigbar planstyring i næringsområdene og være en god vertskommune for de etablerte bedriftene. Den vedtatte havneplanen sikrer ikke noe av dette.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**