-Bare spill fra AP

Venstres standpunkt om utbygging av Forusstranda nord til boligbygging har vært kjent i årevis. APs spørsmål om inhabilitet er et spill, en uvennlig handling, sier Venstres ordførerkandidat Per A. Thorbjørnsen. Å bygge båndbyen Sandnes – Stavanger har vært Venstres utbyggingsstrategi de siste 20 årene.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Per Armand Thorbjørnsen Stavanger Levekår

Foto: Stavanger Venstre

-Dette utspillet eller retter sagt spillet som AP legger opp til tror jeg er iscenesatt, sier Thorbjørnsen. -Det ligner ikke Odd Kristian Reme slik jeg kjenner han. Valgkamputvalget i AP bør nok vurdere sin egen strategi. Dette svaret kjente de, slår Thorbjørnsen fast etter at han i dag fikk meldingen fra kommuneadvokaten.

Les også Venstregjennomslag for stort nytt boligområde
og Bybane og flere boliger.

Kommunaadvokatens svar
“Ingen av de absolutte inhabilitetsreglene i § 6, første ledd kommer til anvendelse i saken. Spørsmålet blir derved om det økonomiske bidraget fra Forusstranda Næringspark utgjør "særegne forhold . som er egnet til å svekke tillitten" til at nåværende medlemmer av bystyret vil behandle saken vedrørende kommuneplanen på en upartisk måte.” skriver kommuneadvokaten. Konklusjonen er “Ut i fra de opplysninger som foreligger mener kommuneadvokaten at det økonomiske bidraget fra Forusstranda Næringspark ikke er egnet til å svekke tillitten til nåværende bystyrerepresentanter og at disse således er habile til å delta i behandlingen.”

-Gaven har vært kjent i fire år og Venstre har spilt med åpne om dette hele tiden, sier Thorbjørnsen. -Når Arbeiderpartiet velger å ta saken opp på nytt noen måneder før valget kan jeg ikke se på det som noe annet enn en uvennlig politisk handling.
-Jeg er egentlig rystet i mine politiske grunnvoller når AP stiller spørsmål om 100 000 mens de selv som parti mottar annet hvert år millioner av kroner fra LO.

Dekkoperasjon
-Arbeiderpartiets politikk sørger for at folk må overnatte i kø når nye boligprosjekter legges ut og at prisene er historisk høye, sier Venstres byutviklingspolitiker Helge Solum Larsen. -Konsekvensene av Aps politikk er at dette skal fortsette og det kan det ikke være morsomt å få fokus på, sier Solum Larsen som har ledet arbeidet for å få på plass den nye byutviklingspolitikken som sikrer mange nye boliger miljøriktig plassert ved jernbanestopp og bybane. Han tror Ap prøver seg på en dekkoperasjon. -De sier nei til fornuftig trafikkavvikling gjennom å satse på framtidsrettet kollektivtransport og nei til nye boliger. I byutviklingspolitikken har Ap malt seg selv opp i et hjørne, sier Solum Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**