Rikinger

Da jeg flyttet tilbake til Norge fra Skottland i 2006 la jeg merke til dette ordet for første gang. Jeg så det overalt i media. Disse forferdelige rikingene som tar seg til rette overalt. Hvem tror de de er? Slik innleder Christin Gorman sitt siste leserinnlegg

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Hvem tror de de er? Rikinger. *fnys* Nei, man skal passe på å ikke tjene for mye her borte. Og man skal ikke kunne tjene penger på hva som helst heller. Samfunnsnyttige tjenester for eksempel. De skal ingen kunne tjene på å utføre.

Penger, sedler

Foto: Microsoft

De viktigste jobbene
I Norge skal man bare kunne tjene penger på ting som ikke skattebetalerne er interessert i. Aksjemegling for eksempel. Her kan man til nød tjene penger. Men ikke på barnehager. Ingen skal kunne tjene penger på å gjøre de viktigste jobbene i samfunnet.
For å passe på at ingen tjener penger, får private barnehager idag opp til 30% mindre penger per barn enn kommunale barnehager.

Stå på vilje
Som en annen forelder sa det "Er mine barn 30% mindre verdt for staten enn de som går i kommunale barnehager?"
Når det først finnes folk med masse stå-på-vilje som ser seg om etter muligheter for å tjene penger; burde vi ikke legge opp til at de bruker sitt driv og engasjement for å hjelpe samfunnet? Noe kommer de jo til å investere i. Så lenge barna får gode barnehager, så er det vel likegyldig om noen tjener penger på det eller ikke.

Christin Gorman
Bystyrekandidat for Drammen Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**