Næring og utvikling

Vi skal gjøre det attraktivt å bo og leve i Halden. Da trenger vi arbeid, handel og tjenester i hele kommunen. Med et sterkt sentrum, offensiv utvikling av alle deler av kommunen og åpenhet for nye innflyttere og studenter skal Venstre sikre utvikling i Halden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Venstres ordførerkandidat, Geir Helge Sandsmark, vil ha et levende sentrum og arbeidsplasser i hele kommunen.

Venstres ordførerkandidat, Geir Helge Sandsmark, vil ha et levende sentrum og arbeidsplasser i hele kommunen.
Foto: Esteban Reyes

Muligheten til å skape en bedre hverdag for seg selv og andre

Hovedmålet i næringspolitikken i Halden skal være å tilrettelegge for at folk kan etablere egen virksomhet og leve av den. Det vil Halden Venstre gjøre ved tilrettelegging for små og mellomstore bedrifter.

Handel og service i sentrum

Sentrum må fortsatt være handelssenteret i kommunen. Derfor vil vi tilrettelegge for at alle bussene skal stoppe både på nord- og sydsiden og sikre tilstrekkelige parkeringsmuligheter i sentrum — med en times gratis parkering. Halden sentrum skal være sentrum for handel, kultur og sosial aktivitet. Det må sikres gjennom en forpliktende sentrumsplan.

Halden Venstre vil arbeide for at byens sentrum skal oppgraderes i forhold til dagens nivå. Vi ser et handelsaktivt og åpent sentrum også som en motvirkning mot økende vold og annen kriminalitet. Bare åpenhet kan gi tillit og økonomisk vekst i sentrum. Om nødvendig kan delvis åpning av byens gågate for enveis biltrafikk være en fornuftig prøveordning.

Ta hele kommunen i bruk

Halden Venstre vil ta hele kommunen i bruk ved å legge til rette for etablering i distriktene. Dette innebærer planer for boligbygging og næringsutvikling samt at infrastrukturen vedlikeholdes og utvikles også ikke-bynære områder.

Bevar Mølen som offentlig havn

Halden Venstre vil arbeide for at Mølen utvikles som offentlig havn. Halden er i en spesielt heldig situasjon med jernbanetilknytning til havnen. Det er derfor viktig å bevare Mølen som offentlig havn.

Turist- og opplevelsesbyen

Halden Venstre vil tilrettelegge for økt turisme, service og tilgjengelighet i Fredriksten festning. Vi vil også sette opp skilt mellom de ulike turistattraksjonene i Halden og ha informasjon på norsk, engelsk og tysk. Venstre vil at kommunen skal stimulere til samarbeid mellom turist- og opplevelsesnæringene, i samarbeid med Halden Turist og andre aktører.

Velkommen til Halden

Halden skal være en attraktiv kommune å bo, leve og arbeide i. Halden Venstre vil ønske alle som vil bosette seg i Halden velkommen til kommunen. Derfor vil vi sende ut velkomstpakke til alle som flytter til kommunen med informasjon om næringsliv, frivillige organisasjoner, muligheter til å etablere egen virksomhet, kulturtilbud og kommunale tjenester. Vi vil også innføre en samling for alle som flytter til kommunen for å ønske dem velkomne og for å styrke tilhørigheten til kommunen.

Studentbyen

Studentene i Halden er med på å berike kommunen vår. Derfor vil vi gi studenter faste rabatter på alt kultur- og fritidstilbud kommunen bidrar til. I tillegg vil vi at kommunen og næringslivet skal bruke masterstudenter til utredningsoppgaver. Haldensere som studerer utenbys skal inviteres på samling for å knytte bånd mellom det lokale næringslivet, kommunen og "eksilhaldenserne". Venstre vil at kommunen, Høyskolen, IFE og lokale bedrifter samarbeider om tiltak for å tiltrekke studenter og forskere, både lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt, til Halden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**