Venstre ville ha politisk behandling av budsjettsprekken

Som et unntak i kommune-Norge velger man i Halden å legge fram økonomirapporten som referatsak uten politisk behandling. Venstres representanter er kritiske til posisjonens og administrasjonens unnfallenhet i denne saken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Det foreligger en prognose pr utgangen av april 2011 som er alvorlig, men på ingen måte uventet.

Dette er i hovedsak et resultat av at kommunestyret vedtok et budsjett der inntekter, utgifter og vedtatt aktivitet ikke henger sammen. Dette påpeker også Fylkesmannen i sitt svar på lovlighetsklagen selv om selve budsjettet ikke er kjent ulovlig. Derfor er det også uheldig at det ikke foreligger mer konkrete planer for tiltak og at disse er lagt fram for politisk behandling i dette møtet.

Vedtaket fra hovedutvalg for budsjett, finans og økonomisk styring inneholder ingen plan for å bringe økonomien i balanse. Derimot er det en opplisting av generelle mulige tiltak. Det samme gjelder sektorrapportene. Med andre ord er det ikke gjort noe som helst for å bringe det vedtatte budsjettet i balanse. Tvert om er det dessverre grunn til å anta at flertallet vil forverre situasjonen ytterligere senere i dette møtet. Ved å overse revisors forbehold til regnskapet, er det stor sannsynlighet for at den manglende inndekningen revisor peker på, havner som utgift i regnskapet for 2011.

Dette bekrefter tydelig at den forsinkende funksjonen til HBFØ virker som forutsatt.

Saken er også omtalt i Halden Arbeiderblad 27. mai

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**