Et liberalt blikk på bystyremøtet i mai

Valgkampen er i gang. Arbeiderpartiets ordfører kandidat gikk høyt på banen i forkant, men det var bedrøvelig skyts fra talerstolen som kom fra den kanten mot FrP. Med en enorm arroganse over deres suverene byutvikling de siste ti år tok APs bystyregruppe ære for alt bra i byen og svartmalte et bilde om den stygge ulven FrP. At de har samarbeidet med andre partier var glemt At FrP aldri vil få råde byen alene var glemt . mao tom retorikk og fordummende argumenter som bedre passer på et skolevalg enn fra bystyrets talerstol preget mai møtet i bystyret.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Det var et relativt enkelt bystyrekart denne gangen. Årsberetningen og regnskap for 2010 (en oppsummering over det som har vært) var det som skapte mest debatt. Ikke selve saken, men det som hadde vært av medieutspill fra APs og FrPs ordførerkandidater var grunnlag for en lang, usaklig og drøyelig debatt fra frontene. At Venstres representant forsøkte å argumentere for at skoleheletjenesten skulle slippe nedskjæringer ved at litt av fjorårets mindreforbruk kunne avsettes til dette ble verken kommentert eller støttet av SV, SP, Krf eller AP — de hadde som nevnt en egen agenda for denne debatten og saken ble dessverre ikke debattert.

Terje Cruickshank

Terje Cruickshank
Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde, Pressefoto

Den ene saken som skapte litt god debatt og hvor skillet mellom borgelige partier og sosialdemokratene er stor var i saken om "Tilstand og ressursbruk i grunnskolen 2011-12". Det undertegnede likte veldig godt var når varaordføreren fra SV, Kirsten Hasvoll, fra talerstolen forsvarte at Bodø Kommune ikke benytter regjeringens tilbud om kompetanseheving for lærerne da denne er for dårlig!!! Stemmer veldig godt med det Venstre sa når regjeringen lanserte denne At posisjonen stemmer ned alle forslag som kommer fra opposisjonen er nesten blitt rutine og de handler på refleks uten å lese forslagene.

Årsberetningen fra KFene — Bodø Havn, Kulturhuset og Team Bodø gikk gjennom uten kommentarer fra noen politikere. Det er vel ikke så mye å kommentere når foretakene er veldrevet og går i ballanse. At styret til Bodø Spektrum advarer i sin årsberetning mot at de må nedprioritere trengingstid til barn og unge lot posisjonen stå tilnærmet ubesvart når opposisjonen påpekte dette — her kom bare standard svaret; "det kommer en sak på dette".

Strategisk Næringsplan skapte Rødt og Venstre litt debatt om, og vi stemte til slutt mot hele planen. For eget vedkommende så handlet det om at den er for petroleumsfokusert, for sentrumsfokusert og har ingen strategi for primærnæringene (landbruket).

Bodø kommune har utviklet en friluftskartlegging — et digitalt kartverktøy der naturverdier og bruk av naturen blir registrert for bruk i seinere planarbeid. Dette er et bra verktøy for oss som er glade i naturen og det står stor respekt av Bodø kommune som nå har fått dette på plass — se mer på http://test3.gisline.no/gislinewebinnsyn_salten/ og velg Friluftskartlegging.

Overraskende så ble det stor debatt og mange replikker da saken om reglement for 17.komiteen skulle vedtas. Mest fordi SVs tidligere representant, nå uavhengige Ali Horori følte et stort behov for en svært personlig utblåsning fra talerstolen om arbeidsmetodikk og replikkvekslinger innad i 17.mai komiteen.

Den som virkelig imponerte meg under saksbehandlingen i dagens bystyre var høyres 4.kandidat — Grethe Fjærvoll, som i dag bare er vare i høyres bystyregruppe. To-tre ganger var hun på talerstolen og framførte et godt og saklig borgelig budskap det var lett å være enig med, og min personlige konklusjon etter dagens saksbehandling var at mitt store ønske etter valget 2011 er at sentrum+Høyre har flertall, til nød kan man få til et sentrum+AP alternativ, men det verste for byen er om SV får fortsette i posisjonen!

Trine taler på Venstres landsmøte Trondheim 2011 - Folk først
**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**