10 gode grunner til å stemme Venstre i Asker

Asker Venstre vil satse på utdanning, nyskapende næringsliv og gjøre Asker til en miljøpolitisk foregangskommune! Vi setter folk, miljø og kunnskap først!
Din stemme til Venstre gjør Asker grønnere og mer liberal!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Last ned brosjyren i pdf-versjon her.

 1. kandidat Ingvild Tautra Vevatne

1. kandidat Ingvild Tautra Vevatne


1. Asker Venstre vil følge opp klimaplanen for Asker og arbeide for å redusere energiforbruk med 30% og utslipp av klimagasser med 80% innen 2020 i egen kommune gjennom omstilling fra bruk av fossil energi til mer aktiv satsing på ENØK og fornybare energikilder.

2. Asker Venstre vil ta vare på den unike bo- og livskvaliteten i kommunen. Vi vil tilpasse ny utbygging til eksisterende bomiljø og kapasitet på skoler og veier. Større utbyggingers må gjøres konsentrert mot lokalsentra og knutepunkt for kolletivtransport.

3. Asker Venstre vil sikre kulturlandskap, levedyktig landbruk, grønne kantsoner og biologisk mangfold i kommunen gjennom aktivt jordvern og bevaring av hundremeter-skoger og arealer viktig for biologisk mangfold.

 2. kandidat Erling Bergsaker

2. kandidat Erling Bergsaker


4. Asker Venstre vil arbeide for økt kapasitet på lokaltoget, flere rushtidsbusser, ny hurtigbåttilbud fra Holmen og bedre kollektivtilbud internt i Asker.

5. Asker Venstre vil arbeide for bedre sykkelveier, innfartsparkering og matetransport til kollektivknutepunkter.

6. Asker Venstre vil at alle barn skal få barnehageplass fra fylte 1 år og ved søknad i løpet av året, styrke barnehagene med flere pedagoger, og samordne søskenmoderasjon for SFO og barnehager.

 3. kandidat Ivar J. Knai

3. kandidat Ivar J. Knai


7. Asker Venstre vil styrke skoletilbudet ved å rekruttere lærere med høy utdanning, øke lærertettheten og å gi faglig fordypning og frihet til lærerne.

8. Asker Venstre vil styrke helsesøstertjenesten på skolene, barneverntjenesten og den nye Barne- og familieenheten for å ivareta barn og unge som trenger hjelp.

9. Asker Venstre vil sikre at hjemmetjenesten har høy kvalitet og nye eldreinstitusjoner, omsorgsboliger og lokalt medisinsk senter ved Nesbru.

 4.kandidat Jørgen Blom

4.kandidat Jørgen Blom


10. Asker Venstre vil tilrettelegge for nyskaping og grundere i næringslivet, ved å styrke kommunens servicefunksjon for næringsetablering, samt arbeide for å mobilisere kunnskaps- og samarbeidsnettverk som favner bedrifter, skoler og offentlige etater for å gjøre Asker attraktiv for etablerere og framtidsrettede utviklingsprosjekter.

Vil du vite mer:

Asker Venstres kommunevalgprogram.

Asker Venstres kandidater til kommunevalget – valglisten.

De kummulerte er:
1. Ingvild Tautra Vevatne
2. Erling Bergsaker
3. Ivar J. Knai
4. Jørgen Blom

Akershus Venstre:
Venstres program for Akershus 2011 — 2015
Venstres lister i Akershus 2011 – toppkandidater

Mer om verdigrunnlaget vårt:
Venstres 10 liberale prinsipper
Venstres prinsipprogram (pdf)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**