Lokalmedisinsk senter på Nesbru

I et leserinnlegg i Budstikka 10 mai foreslår Venstres kommunestyrerepresentant Eldfrid Hovden at det bygges et nytt lokalmedisinsk senter på Nesbru.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Samhandlingsreformen er ment å gjøre helsestellet bedre for pasientene, og mer effektivt for helsevesenet. En avgjørende komponent i ordningen vil være å bygge opp intermediære institusjoner — lokalmedisinske sentra — helsehus – som har kompetanse og kapasitet til å avlaste spesialisttjenesten på sykehusene.

De medisinske sentrenes oppgaver vil være å stille diagnoser, behandle lidelser som ikke trenger spesialisthjelp, etterbehandle og fullføre behandling som er satt i gang på et sykehus, og rehabilitere pasienter — slik at de raskest mulig kan komme hjem til seg selv igjen. Ikke alle kan bli så bra at de kan flytte hjem, de trenger heldøgns omsorg på en institusjon. En slik ordning krever tett samarbeid mellom sykehus, lokalmedisinsk senter, hjem med heldøgns omsorg og med kommunens hjemmetjeneste.

Røyken, Hurum og Asker samarbeider om å bygge opp et felles lokalmedisinsk senter på det nåværende pleiehjemmet på Bråset. Bråset har 200 sengeplasser — og med nærheten til Drammen sykehus virker en slik ordning – kombinert med plasser for heldøgns omsorg – naturlig og praktisk.

For den nord-østre del av Asker vil det være ønskelig med et lokalmedisinsk senter i tilknytning til det planlagte hjem for pleie og omsorg i Gartnerveien på Nesbru. En tredel av Askers befolkning bor i dette området. Et lokalmedisinsk senter her, vil være naturlig og praktisk — i samarbeid med Bærum sykehus, og kanskje med Bærum kommune. Geografisk, og ikke minst transportmessig nærhet, tilsier at dette ville være en god løsning.

Holmen-Slependen-planen inneholder mulighet til å omregulere bygg i næringsområdet til andre formål. Noen bedrifter — bl.a. Warner – flytter vekk fra næringsområdet innerst på Billingstadsletta. Her skulle det ligge godt til rette for et lokalmedisinsk senter!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**