ber ordførere lære seg demokrati

– Det er et demokratisk problem at ordførere hindrer opposisjonspolitikere tilgang til ansatte i kommunen, mener Erik Ringnes (V). Selv fikk han ikke besøke skoler i Hedmark

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Erik Ringnes

Foto: Kjell Arne Fridtun

4.mai skrev Drammens Tidende at Høyres ordfører i Drammen nekter Arbeiderpartiets ordførerkadidat å møte kommunalt ansatte. Masud Gharahkhani (Ap) ønsket å snakke med de ansatte i barnehager, hjemmetjenesten og Senter for rusforebygging, men fikk ikke lov.
Aps partisekretær Raymond Johansen reagerte kraftig og mente Høyres ordfører angriper demokratiet. Men heller ikke Arbeiderpartiets sti er ren. Politisk.no kunne torsdag morgen fortelle at noe lignende har skjedd i Arbeiderparti-styrte Horten der Høyre ble nektet skolebesøk av Ap-ordføren.
Statsråd grep inn – Hendelsene fra Horten og Drammen er ikke de eneste. Erik Ringnes som er gruppeleder for Venstre i Hedmark fylkesting kan fortelle en lignende historie.

Hersleb skole

Foto: nettavisen.no

– Etter å ha lest en rapport om bortfall i videregående skole ønsket jeg i 2009 å besøke alle de videregående skolene i Hedmark. Jeg ville undersøke hvordan vi kunne hindre bortfall i skolen, forteller Ringnes til politisk.no.
Det fikk han ikke. Fra det rødgrønne fylkesrådet fikk Ringnes avslag.

Odd Einar Dørum på Oslo Venstres valgkampstart 2009

Foto: Per Elling Braseth-Ellingsen

Først da Venstre-representant Odd Einar Dørum tok saken opp i Stortinget, med daværende kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell, fikk Ringnes besøke skolene.

Fylkesårsmøte2008

Foto: A.Hovstø

– Som politiker er det avgjørende å ha kontakt med virksomhetene vi er ansvarlige for, også opposisjonspolitikere. Det handler om demokrati. Vår oppgave i opposisjon er jo å kontrollere makta og presentere alternative løsninger. Begge deler er umulig dersom vi blir utestengt, sier Ringnes.
– Politikere må snakke med folk – Han mener ordførerne som stenger opposisjonen ute trenger opplæring i demokrati.
– Både Arbeiderpartiet og Høyre må vite at det å kunne snakke med folk er en vesentlig del av politisk virksomhet. Du er en dårlig politiker hvis du bare sitter hjemme og leser dokumenter fra de som styrer. Man må ut for å få en usminket versjon av virkeligheten, sier Ringnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**