Nyhetsbrev for redaktører: Lansering av beta-versjon

For abonnenter på dette nyhetsbrevet lanserer vi i dag www.venstre.no/beta. Les hele nyhetsbrevet før du sjekker ut nye www.venstre.no, for du må ha et passord for å komme inn. Det viktigste nå er at dere begynner prosessen med å tilrettelegge din lokale nettside for det nye designet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Jeg er redaktør og har ikke fått dette nyhetsbrevet. Hva gjør jeg? meld deg på: https://www.venstre.no/sentralt/nyhetsbrev

www.venstre.no/beta er nå 75 prosent ferdig. Det betyr at vi IKKE ønsker tilbakemelding på ting som ikke fungerer.

1. Hvor finner jeg min side?
Den finnes på www.venstre.no/beta/fylke eller www.venstre.no/beta/fylke/kommune

2. Siden min er tom. Hvorfor er det ikke noe der?
Det kan skyldes at vi akkurat nå programmerer. Prøv igjen om noen minutter.

3. Hva er det jeg må endre for å tilpasse meg det nye designet?
a) Overskriften på lokalsiden min ser teit ut. Du må tilpasse lengden på enhetsdata >> kontaktinfo: Se på https://www.venstre.no/beta/rogaland/haugesund og https://www.venstre.no/beta/rogaland/stavanger. Dette er gode eksempler. Pass på: du har bare 400 tegn å bruke.
b) Menyen har blitt så stygg. Du bør tilpasse den fra enhetsdata >> meny. Se bl.a. https://www.venstre.no/beta/hordaland/bergen
c) Bildene på kommuneforsiden er blitt så store at det ser rart ut. Pass på at du ikke velger for høye bilder som ingressbilde. Bilder i landskapsformat og evt. kvadratiske bilder passer nå bedre.
– Her ser det fint ut: https://www.venstre.no/beta/rogaland/haugesund
– Her ser det litt rart ut: https://www.venstre.no/beta/hordaland/bergen
d) Bergen Venstre har fått Facebook side. Se nederst i det grå feltet, der kalender, politikere og kontaktinformasjon ligger. Hvorfor har ikke jeg det? Alle har nå mulighet for det: Se enhetsdata >> facebook. Du må legge lenke til evt egen Facebook-side. Hvis ikke vises Venstres.
e) Masse av kontakt-informasjon-feltet vises ikke. Hva gjør jeg? Dette feltet har nå en fast størrelse. Det innebærer at du må legge inn det ALLER viktigste. Bruke hele bredden i feltet. Og evt. lage en lenke til et oppslag med mer utfyllende opplysninger.
f) Siden min er blitt kjempelang. Det ser teit ut. Hva gjør jeg? Under enhetsdata kan du velge "antall saker på forsiden" fra 1 til 20. 20 saker blir alt for omfattende: Se for eksempel https://www.venstre.no/beta/akershus. Siden ser penere ut med ca. 3 – 5 saker på forsiden, men definitivt ikke flere enn 10. I stedet lager vi et litt penere design på arkivsiden: Se https://www.venstre.no/beta/akershus/arkiv.
g) Kalenderen min er tom. Hva gjør jeg? Du må fylle inn feltene i enhetsdata >> kalender, for at de skal vises på nettsidene.
h) Det er mange lenker som ikke virker på nettsidene. Teksten ser flere steder stygg ut. Bildene er blitt så kornete. I det hele tatt synes jeg artikler som tidligere så fine ut (eks. https://www.venstre.no/beta/rogaland/artikkel/34066/) nå ser STYGGE ut. Hva har skjedd? Vi har hatt fokus på at ting skal virke. Designmessige ting starter vi på i neste uke. Det viktigste dere gjør nå er å oppdatere punktene a) til f).
i) Mange lenker på BETA fungerer ikke lengre. De peker til dagens www.venstre.no i stedet. Hva er galt? Dette ordnes automatisk når vi setter nye www.venstre.no i drift.
4. Hvorfor skal egentlig designet på sidene endres? Jeg synes de fungerer helt fint som de er jeg? Les mer om hvorfor på https://www.venstre.no/sentralt/organisasjon/artikkel/30197/

5. Du har holdt meg på pinebenken lenge nok. Gi meg passordet for svingende.
Brukernavn: venstre
Passord:design

6. Jeg synes dette ble helt håpløst.
Hvordan kan jeg sende en mail og refse den som er ansvarlig for dette? Send sms til 95070041, fordi herren er utilgjengelig på mail de neste dagene. Jeg tror jeg har en viktig beskjed å gi til programmereren: Send e-post til [email protected].

Mvh Steinar Haugsvær
Informasjonssjef

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**