Styrking av SFO

Sola Venstre vil i årets lokalvalg kjempe for en styrking av de lokale SFO’er. Det er behov for at kvaliteten i skolefritidsordningen i Sola kommune både sikres, men også forbedres i de tilfeller det er behov for dette.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Sola Venstre har følgende konkrete forslag for å styrke kvaliteten i SFO i Sola:

•Den enkelte SFO skal ha et tildelt baseområde som primært er forbeholdt SFO.
Ved økte elevtall på allerede eksisterende skoler, blir romressursene stadig mindre og en 100 % sambruk med skolearealene vanskeliggjør prosjekter i regi av SFO som går utover en ettermiddags lengde.

•I større grad legge til rette for fleksible ordninger i SFO slik at lag og organisasjoner kan bidra med ulike aktiviteter.
Slike tilbud har men ved enkelte SFO’er idag også, men da gjerne kostbare tilbud i privat regi hvor mange barn av økonomiske årsaker er forhindret fra å delta. Vi ønsker derfor at de frivillige lag og organisasjoner også får innpass.
Dette ville også gjøre hverdagen for småbarnsfamilier enklere etter ordinær arbeidstid i og med at flere fritidstilbud kunne legges inn i skolefritidsordingens åpningstid.

•Legge til rette for samarbeid mellom kulturskole, skole og SFO.
Andre kommuner har allerede et slikt opplegg hvor kulturskolen er aktive med individuelle eller gruppeopplegg innenfor skolefritidsordingens åpningstid.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**