Venstre spør om miljøinnkjøp

Karl M. Buchholdt vil i et spørsmål til kommunestyret i mai etterlyse hvordan Levanger kommune skal innføre en konsekvent praksis på å stille miljøkrav i sine anbudsutlysninger.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Det var i kommunestyrets møte i september i fjor at det enstemmig ble vedtatt å be formannskapet utrede miljøkrav i anbudsutlysningene, da Levanger kommune ikke hadde en slik praksis. Dette skulle være ferdigbehandlet innen utgangen av 2010.

-Grønne innkjøp er et viktig verktøy i klimapolitikken, og NHO Trøndelag ønsker at offentlige myndigheter skal være en pådriver for grønn innovasjon gjennom å stille miljøkrav og bruke utarbeidede miljøkriterier i sine anbudsutlysninger, sier Buchholdt.

Venstre er opptatt av å bruke rollen Levanger kommune har som kunde og bestiller til å gjøre kommunale innkjøp grønnere og mer miljøvennlige. — Samtidig er Venstre opptatt av at Levanger skal ha bedrifter som er i stand til å oppfylle miljøkriteriene, sier Buchholdt.
-Gjennom en slik miljøsatsning vil sikre kunnskap og kompetanse hos kommunen som innkjøper, da får vi også muligheten til å skape et godt klima mellom kommunen og lokale bedrifter for å utvikle hverandre som leverandør og kunde, sier Buchholdt.

Han synes behandlingen av denne saken har tatt svært lang tid. – Nå nærmer vi oss sommeren 2011. Jeg håper dette ikke er et uttrykk for ordførerens og administrasjonens manglende respekt for å følge opp kommunestyrets vedtak, avslutter Venstres Karl M. Buchholdt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**