Spør om sponsing i fylkestinget

Helge Stiksrud, fylkestingsrepresentant for Venstre, spør fylkesordføreren om Kongsberg Jazzfestivals sponsing av Working Class Hero i fylkestinget 28. april. Stiksrud ser en prinsipiell utfordring i det faktum at et arrangement som mottar offentlig støtte sponser et annet arrangement som også mottar offentlig støtte.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Interpellasjon
Kongsberg Jazzfestivals sponsing av Working Class Hero

Fylkesordfører,
Hovedutvalget for kultur, idrett og folkehelse har I år gitt støtte både til Kongsberg Jazzfestival (KJF) og Working Class Hero (WCH) i Drammen. I tillegg har Fylkesutvalget også gitt støtte til WCH.

Jeg ser en prinsipiell utfordring i det faktum at et arrangement som mottar offentlig støtte sponser et annet arrangement som også mottar offentlig støtte. I begge tilfeller inkluderer det støtte fra fylkeskommunen. Begrunnelsen KJF bruker er etter det jeg forstår at pengene tas fra deres markedsføringsbudsjett og at det å støtte WCH er å se på som et alternativ til andre markedsføringstiltak — som for eksempel avisannonsering.

Mine spørsmål til fylkesordføreren er:
1. Mener fylkesordføreren at den formen for sponsing som KJF her bedriver er i tråd med hensikten med fylkeskommunal støtte?

2. Mener fylkesordføreren at denne formen for sponsing eventuelt bør få innvirkning på fylkeskommunens støttepolitikk i framtiden? Bør denne formen for sponsing få innvirkning på fylkeskommunal støtte til KJF og eventuelt andre som tar i bruk samme eller lignende form for sponsing i framtiden?

3. Mener fylkesordføreren at denne formen for sponsing som KJF her bedriver kan betraktes som uheldig overprøving av politiske demokratiske vedtak?

4. Har fylkesordføreren eventuelt andre kommentarer i sakens anledning?

Helge Stiksrud

Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Hønefoss, 05.04.11
Helge Stiksrud, fylkestingsrepresentant for Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**