Nytt skolebygg på Kirkeng

er en av sakene som Rakkestad Venstre vedtok å jobbe for da partiet lørdag den 16. april startet opp arbeidet med valgprogrammet for neste periode i kommunestyret. Møtet var svært godt besøkt og man brukte hele dagen fra kl 12:00 og fram til kl 21:00 med å evaluere det som er gjort i perioden 2007 — 2011, og de utfordringer som Rakkestad står overfor i årene framover. Det er mange store utfordringer innenfor samfunnsutviklingen generelt og spesielt innenfor tjenesteytelser som grunnskole og helse- og omsorg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Kirken Skole

Foto: Rakkestad kommune

Det vil bli arbeidet videre med å prioritere enkeltsaker innenfor de forskjellige driftsområdene og de økonomiske rammer som per i dag synes å ligge til grunn. På investeringsområdet synes det å være veldig trangt i årene framover, men Venstre vil arbeide for at man starter planlegging av å bygge en ny skole ved Kirkeng så snart som mulig og aller helst innenfor perioden 2012 — 2016. Det er i kommuneplanarbeidet tatt høyde for et nytt boligfelt i Degernes sentrum og det vil underbygge et stabilt og økende elevantall ved skolen. Tiden er derfor inne til å bygge en ny skole i denne delen av bygda vår og det må vurderes om standardhevende tiltak ved den gamle boligmassen må begrenses med henblikk på bygging av et nytt skolebygg. Finansiering av et slikt nytt skolehus vil antakelig måtte bli en ny omdreining på "låneskruen", men noen midler kan omrokkeres fra ikke lenger aktuelle investeringer som bl a oppkjøp av en større aksjepost i Bankbygget — et oppkjøp som Venstre har kjempet mot fra første stund. I tillegg gis det fra tid til annen gunstige tilbud fra staten til kommunene og fylkeskommunene ved oppføring av nye skolebygg mv.

Venstre er dessuten opptatt av at det som innbyggerne i Rakkestad gav uttrykk for i plansmieprosessen skal lyttes til og prioriteres.

Villy Tjerbo

Rakkestad Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**