Praktisk grønn politikk

Vi gleder oss over at Miljøpartiet De Grønne (MDG) fronter mange av de samme sakene som oss: Bybane, køprising, styrket kollektivtilbud, flere ekspressbusser, kollektivfelt, elbiler og sykkelvei. Forskjellen er at Venstre har en konkret plan om hvordan dette skal gjennomføres i praksis

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

Reklamefinansiering av blant annet busskur og bysykler er eksempler på dette. Alt tyder på at Bergen vil ha et borgerlig flertall også etter valget. Byrådets uvørne pengebruk og nyetablerte budsjettunderskudd viser hvorfor det er viktig at tyngdepunktet i det flertallet ligger hos Venstre, ikke hos Frp.

Miljø viktigst for Venstre
Miljø har vært en viktig sak for Venstre i over førti år. Vi har flere viktige miljøseire å se tilbake på og har blant annet hatt miljøvernministeren i den eneste regjeringen i verdenshistorien som har gått av på en miljøsak. Vi var også det eneste stortingspartiet i valget 2009 som gav sikre garantier for varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja. Men vi er langt fra fornøyd.

Venstre har god erfaring med praktisk grønn politikk: Gjennomslag krever hardt arbeid, høy kompetanse og vilje til å finne de gode løsningene i samarbeid med andre. Velgerne ønsker praktisk gjennomførbare og realistiske ideer som kan endre samfunnet til det positive — ikke bare om tjue år, men også i morgen.

Et grønt borgerlig byråd
Venstre vil ha bane til alle bydeler, men Bybanen bygger ikke seg selv. Vi vil etablere et samlet sykkelveinett i hele Bergen, men det er ikke gratis. Da er det viktig å ha en helhetlig politikk som kan dra høyrebyrådet i retning et grønt og liberalt sentrum. Velgerne vet ikke hva slags byråd MDG går til valg på. Vi er derimot tydelige på at vi ønsker å farge det borgerlige flertallet grønt. For å få en endring i den politikken som føres av byrådet i dag — stem på Venstre.

Julie Andersland
1.kandidat for Venstre

INNLEGGET STO PÅ TRYKK I BA 18. APRIL

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**