Det er forkastelig ved dagens globale fordeling av mat, at en tredel av maten i den rike delen av verden kastes mens nesten en milliard mennesker verden over lider av alvorlig underernæring.
Uka etter,12.april, la matkjedeutvalget frem sin rapport, som konkluderer med at Norge har Europas dyreste matvarer og et "elendig" matvareutvalg.
Kan det tenkes å være en sammenheng mellom disse to nyhetsmeldingene?
Vil ikke et større matvareutvalg automatisk også føre til at flere matvarer vil bli kastet pga holdbarhetsbestemmelser?
Jeg for min del ønsker et større fokus på miljøvennlig produserte, kortreiste, lokale matvarer enn et generelt bredere matvareutvalg og legger mine forbruksvaner opp deretter.
Slik sett var det et tankevekkende sammentreff at det først deles ut en norsk pris til Tristam Stuart for sitt arbeid om matsløsing og bare noen dager senere gjaller ropet etter større matvareutvalg gjennom de norske mediene!
Susanne Rimestad (6. plass på Venstres liste i Skien)