Kulturpolitisk handlingsplan

Venstres Jan Einar Henriksen ba i tirsdagens formannskap om at ordføreren satte oppstart av ny kulturpolitisk handldingsplan på dagsorden i kulturutvalget og gjerne allerede i mai 2011. Bakgrunnen for henvendelsen er at dagens plan utløp i 2010.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Risør Venstre ønsker at alle skal ha et naturlig forhold til Risør kommunes kulturpolitiske handlingsplan

Risør Venstre ønsker at alle skal ha et naturlig forhold til Risør kommunes kulturpolitiske handlingsplan
Foto: Jan Einar Henriksen

Vi fokuserer mye på kunst og kultur i Risør og vi har også stor politisk enighet om at vi skal benytte mye midler til dette formål, ja svært mye sett i forhold til sammenlingbare kommuner. Derfor er det viktig at Risør kommunes kulturpolitiske handlingsplan evalueres og oppdateres jevnlig slik at den blir en dynamisk plan alle har et naturlig forhold til. Skal vi lykkes med det må imidlertid planen ajourføres fortløpende sier Jan Einar Henriksen.

Henriksen mente det også var dumt at Risør kommune ikke hadde tildelt Risør kommunes kunstnerstipend for 2010/11 slik det var lagt opp til i budsjettet for 2010. Spørsmålet ble derfor tatt opp i formannskapets møte 8. mars uten at det ble realitetsbehandlet der da kultursjefen var på reise. Da spørsmålet ikke ble fulgt opp i påfølgende formannskapsmøte og heller ikke ble fulgt opp i tirsdagens formannskapsmøte valgte Henriksen å ta opp saken på nytt og fremmet forslag om at Risør kommunes kunstnerstipend for 2010/11 skulle tildeles Michael Nygren, som en av Risørs egne kunstnere. Ordføreren benyttet imidlertid sin rett til å nekte å ta opp saker i møtet og dermed ble det ikke noe vedtak i spørsmålet.

Jeg synes det var dumt, og selv om jeg gikk utradisjonelt til verks hadde ordfører og administrasjon rikelelig med tid til å følge opp saken før jeg tok den i det åpne rom. Jeg føler at vi her gikk glipp av en unik mulighet til å gi en av våre unge og lovende kunstnere et arbeidstipend og det er beklagelig for Risør som kunstby at vi ikke evner å kunne støtte opp om en av våre unge kunstnere i en etableringsfase hvor de virkelig trenger vår oppfølgning sier Jan Einar Henriksen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**