Bygdefolket er vinneren

-Bygdefolket er vinneren i den nye arealplanen for Levanger og Verdal, sier Venstres Karl M. Buchholdt. Han la frem Venstres syn på saken under kommunestyrets behandling på torsdag. Buchholdt la vekt på økte muligheter for fradeling av boligtomter og tilrettelegging av tilleggsnæringer på bygda. Han tok også opp mangelen på samferdselsatsning og mangelfull satsning på boligtomter i Skogn.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Den nye arealplanen åpner for stor grad av spredt boligbebyggelse over hele kommunen. -Dette vil gjøre det enklere for grunneiere å skille ut boligtomter for salg, sier Buchholdt. Den nye arealplanen åpner for hele 95 nye boligtomter på bygdene i Levanger.

Landbruk pluss

Landbruksillustrasjon (SøTr)

Foto: Roar Sollied

Kommuneplanen legger også i større grad enn tidligere til rette for småskala næringsvirksomhet på bygdene, såkalte Landbruk plusstiltak. -Dette er utrolig viktig for utvikling av bygdene, sier Buchholdt, som viser til at det var Venstres landbruksminister Lars Sponheim som åpnet for tilleggsnæringer for å sikre denne typen bygdeutvikling.

Samferdsel

Karl Meinert Buchholdt

Foto: Fotograf Hattrem

Buchholdt benyttet også anledningen til å etterlyse mer satsning på samferdsel i kommunen. -Vi ser at flere av høringsinstansene etterlyser økt satsning på samferdselstiltak utenom E6. Derfor vil Venstre arbeide for opprustning av Frostaveien og planfri kryssløsning på Skogn, sier Buchholdt. Planen inneholder gangvei mellom Åsen samfunnshus og Vollamarka, men ingen fokus på Hoplatunnellen.

Kommunens satsning på Skogn var et av Venstres store hovedankepunkter i forhold til planen. -Fra Venstres side kunne vi tenkt oss større fokus på nye boligområder i Skogn, avslutter Venstres Karl M. Buchholdt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**