Det nytter å kjempe og det er ingen skam å snu

– Byrådets vedtak om å ikke legge ned Løvås skole viser at det nytter å kjempe og at det er ingen skam å snu, det sier leder i Venstres bystyregruppe og nestleder i komitè for kultur idrett og næring, Hans-Carl Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Hans-Carl Tveit

Foto: nn

– Det hadde vært vanvittig å legge ned den mest sentralt plasserte skolen i Fyllingsdalen som også er den eneste skolen i bydelen med svømmebasseng. Jeg er glad for at byrådet ønsker å utnytte den ledige kapasiteten på Løvås skole og Ortun skole til å øke barnehagekapasiteten i bydelen og benytte den ledige kapasiteten på Seljedalen skole til andre offentlige formål. Da jeg var oppvekstbyråd innførte jeg modellen med oppveksttun for å sikre maksimal utnyttelse av ledig byggningsmasse ved skolene, jeg foreslo å også i denne omgang ta dette grepet i stedet for å legge ned Løvåsen skole, sier Tveit.

– Løsningen med kombinert skole og barnehage er både med tanke på utnyttelse av byggningsmasse og pedagogiske og administrative ressurser en genial løsning, sier Tveit.

– Det sier seg selv at det er bakvendt å leite etter areal eksternt til barnehager og lignende i stedet for å utnytte maksimalt eiendomsmassen kommunen allerede sitter på, sier Tveit.

Kulturhus må innlemmes i Oasen

– Nå må byrådet snarest gå i samtaler med Oasen for å få sikre at et nytt kulturhus for Fyllingsdalen blir innlemmet i utvidelsen av Oasen. Dette er en svært rimelig måte å realisere et kulturhus på og det er en løsning Fyllingsdølene selv ønsker. Det er en perfekt løsning. Ballen ligger nå hos kommunen og jeg forventer at byrådet opprettholder lovnadden om snarlig realisering av kulturhus i Fyllingsdalen, det fortjener Fyllingsdølene etter mange års kamp, sier Tveit.

– Jeg tar saken om innlemming av kulturhus i Oasen opp i neste møte i komitè for kultur, idrett og næring. Her skal trykket holdes oppe og jeg lover å kjempe for det lenge etterlengtede kulturhuset i Fyllingsdalen avslutter Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**