Interpellasjon til Stange kommunestyre

I HA 2.mars kan vi lese om strid rundt en ansettelse i Stange kommune. Omtalen av saken er skadelig for omdømmet til kommunen som arbeidsgiver og reiser også politiske problemstillinger. På bakgrunn av denne og andre saker vil Venstre sette fokus på ansettelses-, personal- og arbeidsgiverpolitikken i kommunen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


En av de største utfordringer for Stange kommune, som for mange andre kommuner, vil være å lykkes i å rekruttere dyktige medarbeidere til framtidige jobber. Kampen om de godt utdannede og best kvalifiserte fagfolkene vil forsterke seg i årene som kommer og være avgjørende for å lykkes i utviklingen av kvaliteten på tjenestene vi tilbyr våre innbyggere. Med mange eldre arbeidstakere i Stange kommune, står vi foran en utfordrende og krevende rekruttering de kommende årene. Vi må ha strategier for å tiltrekke oss godt kvalifiserte medarbeidere og ikke skremme unge velutdannede kandidater bort.

Vi må forberede oss på et mer fleksibelt arbeidsliv og arbeidsmarked i årene framover. Det er ikke slik at ansatte lengre blir ansatte livet ut. Men hva er utfordringene for Stange? Har vi for mye eller for liten "gjennomtrekk" av ansatte?

Hvordan skal Stange kommune framstå som en attraktiv kommune for framtidige medarbeidere?

Hvordan skal vi innrette personal- og arbeidsgiverpolitikken for å sikre rekruttering av fagfolk i konkurransen med andre?

Hvordan tar kommunen i dag vare på godt kvalifiserte medarbeidere?

Hvilke rutiner har vi for å følge opp lover og regler ved ansettelser? Er det behov for å gjennomgå og innskjerpe disse rutinene?

Mirjam Engelsjord

Klikk her for å komme til forsiden

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**