Venstre lanserer Råde-politikk på landsbasis

Råde Venstre har lenge flagget å gjøre undervisningen i skolen mer praktisk. Ikke alle er mennesker like teoretisk anlagt, og dagens skole er altfor teoritung til at vi skal få med oss alle. Landsmøtet i Venstre tok i helgen med seg mange av Råde Venstres innspill i sitt vedtak “Slipp skolene fri”.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Over 50% av Råde-elevene søker seg inn på yrkesfag.

Over 50% av Råde-elevene søker seg inn på yrkesfag.

I Råde er det over 50% av ungdomsskoleelevene som kommer til å gå yrkesfaglige linjer etter endt ungdomsskole. Dagens grunnskole er i realiteten en forberedelse til høgskole og universitet er derfor en total skivebom for over halvparten av elevene. Derfor er det en stor glede å være med på å vedta denne skoleuttalelsen som skal gjøre noe med dette.

I uttalelse heter det blant annet at elevene bør få større frihet i hele opplæringsløpet. Mer praktisk undervisning kan være med på å motivere skoletrøtte elever og er et viktig tiltak for å motvirke frafall. Samtidig må ordningen med utplassering i yrkeslivet forenkles slik at elever med behov for alternativ opplæring skal få det.

Alle elever skal få en opplæring som er tilpasset den enkeltes behov og forutsetninger. Kommunene må ha stor frihet til selv å organisere tilpassede opplæringstilbud, enten i klasser eller grupper.

Venstres landsmøte ville samtidig understreke at også de faglig sterkeste elevene skal få videreutvikle sin kompetanse gjennom et tilpasset undervisningsopplegg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**