Oljefondet milliard investering i Sellafield setter Regjeringen i skammekroken

Nyheten om at Oljefondet i 2010 har investert nærmere én milliard kroner, og en økning fra 672 millioner kroner i 2009 i selskapene som driver det kjernefysiske Sellafield-anlegget i England er som hentet fra manus til en dårlig B-film sier en hoderystende leder i Risør Venstre i en kommentar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

 Utrolig at oljefondet i 2010 investerte 1 milliard kroner i Sellafield

Utrolig at oljefondet i 2010 investerte 1 milliard kroner i Sellafield
Foto: Ms

Risør Venstres leder Jan Einar Henriksen sier det er helt utrolig at milliardinvisteringen skjer samtidig som regjeringen utad frykter at Sellafield anlegget skal forgifte kysten av Norge og spesielt når et utslipp kan forventes å være 5-10 ganger større enn Tsjernobyl utslippet.

Regjeringen i skammekroken
Milliardinvesteringen oljefondet foretok i Sellafieldanlegget i 2010 viser til fulle at Regjeringen er handlingslammet og det må være direkte flaut for statsråd Erik Solheim når han på denne måten blir plassert i skammekroken av Oljefondets investorer og mest minner om statist i en dårlig B-film.

Venstre har flere ganger tidligere tatt til orde for å stenge Sellafield anlegget, og i mars 2008 var Risør Venstre med på å skrive brev til Statsråd Solheim i den anledning. Den gang uttalte Henriksen bl.a. “Handler ikke regjeringen på en positv måte nå, tror jeg våre etterkommere vil fordømme regjeringens handingsmåte om Sellafield anleggene”

Meglerne i oljefondet bør bøtlegges
Jeg synes det er direkte umoralsk av oljefondets meglere å investere i Sellafield anlegget som utgjør en så stor risiko for den Norske kystbefolkning at de meglerne som foretok investeringene bør bøtlegges og få redusert sin provisjon med like stor andel som de ville ha tjent på investeringen. Først da vil meglerne lære at slike investeringer vil ikke vi ha i Norge avslutter Henriksen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**