Mer effektivt og rettferdig bomsystem

Venstre, KrF og Senterpartiet vil gi Trondheim et bomsystem med 22 nye bomstasjoner som skal bli både effektivt og rettferdig.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Venstre har sammen med KrF og SP kommet frem til et system som fjerner urettferdigheten i det eksisterende systemet, skriver Adressa i dag.

– Jeg innser at det har blitt urimelige utslag for enkelte bilister og har derfor sammen med mine kamerater i Sentrum (KrF og SP) tatt initiativ til et mer rettferdig bompengesystem. Jeg skal nå jobbe for at AP, H, SV og MPG er med på de nye tankene når vi søker om fase 2 av Miljøpakken. FrP har jeg gitt opp, sier ordførerkandidat for Venstre Jon Gunnes.

Miljøpakken vedtas av Stortinget og betalingspunkt og satser bestemmes av veimyndighetene. Med det nye systemet foreslått av Venstre vil mange oppleve å få redusert bomutgiftene sine. Fra å måtte betale opp mot 14 000 kroner årlig, vil de aller fleste nå slippe unna med under 5000 kroner.

– Pengene som kreves inn har meget gode hensikter: Bedre vei med økt sikkerhet, mindre kø, billigere/raskere buss og gode tiltak for gående og syklende. Jeg håper nå at velgeren ser at Venstre kan ha to tanker i hodet samtidig: Miljøvennlig og rettferdig!, sier Gunnes.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**