Mot rikare mål å trå

Å leva, det er å elska
Det beste di sjel fekk nå;
Å leva, det er i arbeid
Mot rikare mål å trå.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Teksten til Anders Vassbotn er for meg et viktig fundament for all samfunnsbygging. Gjennom mange år i lokalpolitikken har jeg prøvd å arbeide for et bedre og rikere Grimstad. Men jeg har aldri stått alene. Sammen med meg har det hele tiden vært engasjerte og dyktige venstrefolk som har vist vilje og evne til å bygge Grimstad. Og vi som er med i et sentrumsparti, har stor tro på at et utstrakt samarbeid mellom partiene er nødvendig for å nå målet. I mange saker har Ap og V samarbeidet godt, i byggesaker, innen kultur, omsorg og oppvekst. Og i enkelte store saker har vi prioritert annerledes. Å finne den riktige balansen mellom friheten for enkeltmennesket og ansvaret for det fellesskapet vi lever i, er utfordrene i en by i stadig vekst.
Da samarbeidspartiene H, Krf, Sp og V overtok den politiske ledelsen for nesten fire år siden, viste det seg at vi sto overfor svært store økonomiske utfordringer. Selv om vi har vist politisk vilje til å gjennomføre mange viktige saker for Grimstad, som kjøp av Fagskolen, nye Landviktun og Fevik skole, har også arbeidet vært preget av opprydding i gamle saker med lange røtter i fortiden. Jeg er meget stolt over at ordfører Hans Antonsen, samarbeidspartiene og ikke minst kommunens egne ansatte har vist så stor grad av ansvarlighet at vi innen 2012 er klare for nye oppgaver.
Med en tryggere økonomisk plattform legges det et grunnlag for å skape en bedre og rikere Grimstad; et blomstrende kulturliv, et omsorgstilbud med flere hender og en skole med flere lærere.

Øystein Haga (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**