Nominasjonsmøte

Vefsn Venstre avholder nominasjonsmøte tirsdag, 8. mars kl. 1930 på Fru Haugans Hotell.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Betalende medlemmer har stemmerett.

Saksliste:

1/11 Godkjenning av innkalling

2/11 Konstituering – valg av møteleder, møtesekretær, protokollunderskrivere

3/11 Nominasjonskomiteens forslag

4/11 Nominasjon til kommunevalget 2011.

UTDRAG FRA RETNINGSLINJENE:

Fylkesstyret/lokallagsstyret har etter Venstres vedtekter ansvar for at nominasjon til kommende fylkestingsvalg/kommunevalg blir planlagt i god tid. Det inkluderer ansvar for at nominasjonskomiteen kommer i arbeid, at nominasjonsprosessen blir åpen og inkluderende, at det blir innkalt til nominasjonsmøte og at listeforslaget blir sendt valgstyret innen nominasjonsfristen 31. mars 2011.

Rammen for nominasjonsprosessen er gitt i Norsk Lov og i Venstres vedtekter. Hva lovverk angår er følgende aktuelle: Lov om valg til Stortinget, fylkesting og kommunestyrer (valgloven) av 20 juni 2003 nr. 46, samt Grunnloven.

VENSTRES FORSLAG TIL RETNINGSLINJER FOR NOMINASJONSKOMITEEN
Samtlige medlemmer av nominasjonskomiteen bør akseptere disse retningslinjer for nominasjonskomiteens arbeid:

1. Nominasjonskomiteen må forespørre alle de foreslåtte kandidatene hvorvidt de er villig til å la seg nominere på foreslått plass.

2. Nominasjonskomiteen må forespørre de foreslåtte kandidatene hvorvidt de reserverer seg mot enkeltstandpunkter i partiets program (riks/lokalt) og stortingsgruppens reglement.

3. Nominasjonskomiteen må spørre folkevalgte representanter om de ønsker å stille til gjenvalg.

4. Nominasjonskomiteen fremlegger forslag til valgliste for styret i Venstre senest 15. oktober 2010. Sammen med nominasjonskomiteens innstilling skal det legges ved en liste over samtlige innkomne forslag til kandidater.

5. Nominasjonskomiteen kan ikke foreslå som kandidat til plass på valglisten, som kan forventes å gi fast eller vararepresentantsplass, en person som er medlem av komiteen med mindre vedkommende trekker seg fra komiteen straks forslaget fremmes – enten av komiteen, eller av andre. Dersom vedkommende ikke ønsker å trekke seg, skal forslaget avvises.

6. Nominasjonskomiteen stilles fritt i sitt arbeid med å vurdere aktuelle kandidater til valglisten, men den er forpliktet til å innhente nødvendig informasjon fra kandidaten selv og kan eventuelt innhente informasjon fra andre kilder som den ønsker å benytte seg av.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**