Helsesøstre uttaler at de har alt for mange oppgaver til å kunne påta seg flere.
Det har Venstre forståelse for. Mange pålegg og anbefalinger kommer fra Regjering og Helsedirektorat.
Kommunenes sentralforbund har talt opp 165 veiledere, 26 nasjonale faglige retningslinjer, 103 rundskriv, 14 handlingsplaner og 36 anbefalinger- i alt 344 styringsdokumenter-hvor størstedelen berører kommunene. Dette i følge Aftenposten.
Hva er viktig , og hva skal kommunalt ansatte bruke tiden til?
Venstre ser på helsesøstrene i kommunene som nøkkelpersoner i det forebyggende helsearbeid med barn og unge. De utfører et utrolig viktig arbeid, men blir ressursbruken i denne saken riktig?
Overvekt er et problem i vårt samfunn, hos både voksne og barn, men er veiing veien å gå? Venstre mener nei.
Jeg tillater meg også å stille spørsmål ved sakens etiske side. Er dette riktig ? Kan det føre til stigmatisering av enkelte barn? Vi vet hvor sårbare mange barn og unge er når søkelyset settes på egen kropp og utseende. Vi vet hvilket press mange føler når idealet i samfunnet er de sylslanke , synonymt med de vellykkede.
Overvekt og livsstil er imidlertid et samfunnsproblem og
det var derfor med interesse jeg leste ” Adressa” torsdag 24. febr . Grimstad kommune har fått tilbud om å bli med i et unikt prosjekt, der man tar sikte på å endre livsstilen hos familier med overvekt.
Dette prosjektet tar sikte på å hjelpe hele familien forteller Folkehelsekoordinator i Grimstad kommune, Christine Mikkelsen.
Så bra en unik mulighet og frivillig!
Dette må være en mye bedre måte å hjelpe på , og ikke minst forebygge et helseproblem. Her får de veiledning og støtte fra fagpersoner, her får de oppfølging.
Anne Mo Grimdalen, Venstre