Oppvekstsenter på Folkestad

Venstre har arbeidet med å finne en varig løsning på driften av Holmsbu barnehage siden budsjettmøtet i desember 2010. Foreldre Arbeidsutvalget (FAU) ved Holmsbu barnehage ba Hurums folkevalgte om å se på muligheten for å etablere et oppvekstsenter på Folkestad skole. Det har vi gjort.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**


Folkestad skole har i dag 140 elever og en liten SFO. Barnehagen i Holmsbu sentrum foreslås lagt ned og at barna flyttes til en ny barnehage ved Folkestad. Denne nye modellen blir en samkjøring av skole, SFO og barnehage og kalles Oppvekstsenter.

 Det er kort avstand mellom SFO og paviljongen, så disse kan lett føyes sammen.

Det er kort avstand mellom SFO og paviljongen, så disse kan lett føyes sammen.
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Fordelene ved et oppvekstsenter er flere. Virksomhetslederen, som er felles for skole, skolefritidsordning (SFO) og barnehage, vil følge barna fra barnehagealder frem til de er 13 år. En naturlig overgang vil finne sted fra barnehage til skole — man kjenner allerede til hverandre, både små og store. Mange vil oppleve en enklere hente- bringesituasjon i familier med flere barn.

Samarbeid på tvers av enhetene vil gjøre det enklere å sette inn en tidlig innsats og iverksette tiltak for barn som trenger tettere oppfølging. Det blir mulig med en åpningstid fra kl. 7 til kl. 17 og ved behov for vikar, er man mer fleksibel. Samordningen vil gi et utvidet pedagogisk fellesskap for personalet.

 Med et lite påbygg kan denne paviljongen bli barnehage.

Med et lite påbygg kan denne paviljongen bli barnehage.
Foto: Gunn-Torill Homme Mathisen

Folkestad Oppvekstsenter kan by på solrike, flotte utearealer der ungene boltrer seg. Idrettshallen ligger der, sløydsal og bibliotek finnes og kan benyttes av skole, barnehage og SFO. I dag ligger det en paviljong som med et tilbygg kan ta imot barnehagen. Kjøkken og WC / stellerom må det investeres i, men det kjøkkenet som dagens SFO bruker i dag står uansett foran en nødvendig oppgradering, så her blir det vinn-vinn. SFO-huset og paviljongen ligger rett ved hverandre og kan enkelt føyes sammen.

Venstre er begeistret for ideen om et oppvekstsenter på Folkestad. Om vi sørger for tilrettelegging av boligtomter i nærområdet ved neste rullering av kommuneplan, ligger alt til rette for et godt oppvekstmiljø for Hurums yngste innbyggere.

Vi er overbevist om at det kan bli tverrpolitisk enighet om et oppvekstsenter på Folkestad.

Gunn-Torill Homme Mathisen og Marianne Arctander

Foto: Finn Dale Iversen

Marianne Arctander
Gunn-Torill Homme Mathisen
Hurum Venstre

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**